Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenky pred žrebom kvalifikácie ME 2014 v treťom koši


28.03.2013


Ak chcú slovenské hádzanárky postúpiť na ME, budú musieť preskočiť niektorý z vyššie nasadených tímov


Cesta slovenských hádzanárok na majstrovstvá Európy žien 2014 v Maďarsku a Chorvátsku vedie cez dvoch kvalitných súperov. Vyplýva to z nasadenia tímov do výkonnostných košov pred žrebovaním II. fázy kvalifikácie, podľa ktorého figurujú Slovenky v treťom koši.


Okrem dvoch usporiadajúcich krajín majúcich istotu priamej účasti prejavilo záujem o štart v bojoch o ME 26 tímov, ktoré žreb rozdelí do siedmich skupín - päť skupín so štyrmi a dve s tromi družstvami. 


Európska hádzanárska federácia (EHF) zaradila na základe renkingu reprezentácií Slovensko spolu s Macedónskom, Turecko, Slovinskom, Poľskom, Rakúskom a Bieloruskom do 3. koša. S týmito súpermi sa zverenky trénera Petra Sabadku určite nestretnú. Keďže 1. kôš tvorí elita (Nórsko, Dánsko, Čierna Hora, Francúzsko, Švédsko, Rusko, Španielsko), z pohľadu postupových vyhliadok bude rozhodujúce, koho dostanú Slovenky z 2. koša. Možnosti sú nasledovné: Rumunsko, Srbsko, Nemecko, Island, Holandsko, Ukrajina a Česko. A pre úplnosť je tu zloženie 4. koša: Švajčiarsko, Portugalsko, Taliansko, Litva a Fínsko, z ktorého sa môže, ale aj nemusí ujsť protivník pre ženský tím SR. Termín a dejisku žrebu zatiaľ nie sú určené. 


Kvalifikácia sa začne už na jeseň tohto roka, v rámci skupín sa hrá systémom každý s každým doma - vonku, prvé dve kolá sú na programe 23. - 27. októbra 2013. Účasť na kontinentálnom šampionáte v Maďarsku a Chorvátsku (7. - 21. 12. 2014) si vybojujú prvé dva tímy z každej skupiny. 


Nasadenie tímov do výkonnostných košov pred žrebom II. fázy kvalifikácie ME 2014 v Maďarsku a Chorvátsku (7. - 21. 12. 2014): 
1. kôš (7 tímov): Nórsko, Dánsko, Čierna Hora, Francúzsko, Švédsko, Rusko, Španielsko 
2. kôš (7): Rumunsko, Srbsko, Nemecko, Island, Holandsko, Ukrajina, Česko 
3. kôš (7): Macedónsko, Turecko, Slovinsko, Poľsko, Rakúsko, Bielorusko, Slovensko 
4. kôš (5): Švajčiarsko, Portugalsko, Taliansko, Litva, Fínsko 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL