Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Kadetky SR na ME s Ruskami, Maďarkami a Švédkami


07.04.2013


Žreb ME 2013 hádzanárok do 17 rokov v Poľsku aj s účasťou SR


Slovenské kadetské reprezentantky sa na majstrovstvách Európy hádzanárok do 17 rokov v Poľsku (Gdansk a Gdynia, 15. - 25. 8. 2013) predstavia v základnej C-skupine spoločne s Ruskami, Švédkami a Maďarkami. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb úvodnej fázy turnaja v ERGO Arene


Mladé Slovenky boli pred žrebovaním zaradené do "najslabšieho" 4. koša. "V konkurencii tímov, ktoré sa prebojovali na záverečný šampionát, sa len ťažko dá vyberať. Medzi účastníkmi sú len kvalitné družstvá, aj preto sme nemali pred žrebom veľké očakávania. V kútiku duše som si želal, aby si nás z 3. koša vybrali domáce Poľky, s ktorými sme odohrali už viacero zápasov a dokázali nad nimi aj vyhrať. Ani Chorvátky by neboli na zahodenie, ale dopadlo to inak. Ušlo sa nám menej prijateľné Maďarsko. Vieme, že Rusky majú vždy svoju silu, podobne Maďarky dokážu v každej kategórii zostaviť kvalitný výber. Švédky poznáme najmenej, takže ich reálnu kvalitu zatiaľ nedokážem posúdiť. Určite sa však pokúsime pripraviť čo najlepšie nielen na súperov v základnej skupine, ale i v ďalšom priebehu turnaja ME," poznamenal k zloženiu C-skupiny reprezentačný tréner SR "17" Slavomír Varga. 


Jeho zverenky si v marci vybojovali v Nitre postup na ME vďaka 2. miestu v 7. kvalifikačnej skupine spolu s Nórkami, ktoré nedeľňajší žreb zaradil do "déčka" medzi rovesníčky z Nemecka, Chorvátska a Česka. Istotu štartu na kontinentálnom šampionáte mala len reprezentácia poľského organizátora. 


Zloženie základných skupín na ME v hádzanej hráčok do 17 rokov v Poľsku (15. - 25. 8. 2013): 
A-skupina: Portugalsko, Rumunsko, Poľsko, Španielsko 
B-skupina: Dánsko, Francúzsko, Holandsko, Čierna Hora 
C-skupina: Rusko, Švédsko, Maďarsko, Slovensko 
D-skupina: Nórsko, Nemecko, Chorvátsko, Česko 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL