Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Kováčiková zostáva v TSG Ober-Eschbach


11.04.2013


Bez ohľadu na zotrvanie alebo zostup z II. bundesligy bude hádzanárka SR Petronela Kováčiková aj v ďalšej sezóne pôsobiť v TSG Ober-Eschbach


Slovenská hádzanárska reprezentantka Petronela Kováčiková spája svoju najbližšiu budúcnosť naďalej s tímom TSG Ober-Eschbach z Bad Homburgu, ktorý účinkuje v druhej najvyššej nemeckej súťaži. 


"Nelly u nás zostane v každom prípade," vyhlásil Gerhard Döll, manažér klubu, ktorý bojuje o záchranu v II. bundeslige. "Má len 20 rokov a je to veľký talent. V siedmich vystúpeniach, i keď boli zo začiatku kratšie, ukázala svoje možnosti. Počítame s ňou na post spojky a ľavého krídla, úlohou trénera bude využiť jej flexibilitu. V napredovaní jej pomáhajú aj štarty za reprezentačný tím Slovenska. Sme radi, že Nelly bude naďalej súčasťou nášho družstva," pochválil Döll mladú Slovenku.


Kováčiková pôsobí u nováčika II. bundesligy len od februára, keď prestúpila z treťoligového TV Grenzach. Ešte predtým mala zamieriť do iného druholigového klubu. "Aj preto som bola pri prvom kontakte s predstaviteľmi Ober-Eschbachu skeptická. Potom mi však kapitánka slovenskej reprezentácie pôsobiaca v tíme nemeckého majstra Thüringer HC Lýdia Jakubisová poradila, aby som sa upísala TSG. Atmosféra v mojom novom družstve je výborná a starostlivosť veľkolepá. Žiaľ, zatiaľ chýbajú športové úspechy. Naše zotrvanie v II. bundeslige, kde som chcela hrať, je ohrozené. Napriek tomu tu budem pôsobiť aj v nasledujúcej sezóne. Je jedno, v akej súťaži budeme účinkovať, dám do toho všetko, čo je vo mne. Som presvedčená, že vytvoríme kvalitný tím," povedala 20-ročná krídelníčka. 


Petronela Kováčiková patrí do kádra reprezentácie žien SR, s ktorou ju v júni čaká kvalifikácia MS 2013 proti Rumunsku. 


TSG Ober-Eschbach ako nováčik II. bundesligy figuruje na zostupovom 13. mieste tabuľky s bilanciou 5 víťazstiev, 4 remízy a 16 prehier.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL