Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Pilekovej premiérová sezóna v Nemecku a hneď postup do I. bundesligy


15.04.2013


Oslavovať so šampanským mohli len pred halou


Prišla, videla a postúpila. Mierne pozmenený známy latinský výrok "Veni, vidi a vici" (Prišiel som, videl som, zvíťazil som) vystihuje premiérovú sezónu slovenskej hádzanárskej reprezentantky v II. budenslige. Reč je o Simone Pilekovej, ktorá vlani v lete zamierila zo Slovana Duslo Šaľa do SG BBM Bietigheim. Počas víkendu sa so spoluhráčkami tešila z definitívy postupu medzi nemeckú elitu. O svoj pohľad na doterajšie pôsobenie v Nemecku i dojmy z postupu medzi elitu sa 25-ročná krídelníčka podelila v rozhovore pre slovakhandball.sk.

 

Víťazstvom na palubovke HSG Bensheim/Auerbach 29:25 ste spečatili postup vášho tímu do I. bundesligy. Posledný krok zvykne byť tradične jeden z najťažších, platilo to aj v sobotu?

- Vedeli sme, že nás čaká náročné stretnutie, keďže súper figuruje v tabuľke hneď za nami a hrali sme na jeho pôde. Bol to dobrý zápas, v ktorom sme viedli hneď od začiatku. Dôležité bolo, že sme súpera nepodcenili.

 

Aké boli oslavy?

- Tie začali až vtedy, keď sme sa dozvedeli výsledok duelu Halle-Neustadt - Celle (26:26 - pozn.), ktorý nám zahral do karát. Po nerozhodnom rezultáte máme už istotu prvenstva v tabuľke. Oslavovali sme vonku pred halou, keďže nám nedovolili striekať šampanským na palubovke. Potom sme pokračovali v hoteli nášho hlavného sponzora a následne ešte v jednom viac-menej hádzanárskom podniku. Myslím si však, že s oslavami sme ešte neskončili a budú pokračovať.

 

Figuroval v predsezónnych ambíciách klubu postup do I. bundesligy?

- Áno, od začiatku sezóny sme mali jediný cieľ - dostať sa do najvyššej súťaže. Počas sezóny sa nám darilo. Myslím si, že je to aj zásluhou príchodu nového trénera, ktorý nás dobre pripravuje na jednotlivé súboje.

 

Ako ste si zvykli na nové pôsobisko?

- Musím povedať, že začiatok bol pre mňa ťažký najmä pre rečovú bariéru. Neskôr som mala kurz nemčiny a odvtedy je to aj v tomto smere už len lepšie. Predovšetkým dievčatá boli zlaté a vždy mi pomáhali, keď som niečo nevedela povedať. Som v Nemecku už desiaty mesiac a celkom som si zvykla na tunajšie prostredie.

 

Napĺňa doterajšie pôsobenie v klube vaše očakávania?

- Som tu spokojná. Samozrejme, je to tu o inom ako na Slovensku. Najmä tu vládne veľká pohoda, žiadne stresy.

 

Zo Šale vás poznáme ako pravú krídelníčku. Hrávate na tomto poste aj v Bietigheime? Dostávate dostatok príležitostí?

- V Šali som síce hrávala iba na pravej strane, ale do Bietigheimu ma brali ako ľavé krídlo. Spoluhráčka, ktorá hráva tiež na mojom poste, je po plastickej operácii kolena. Tréner ju ešte zatiaľ nezapája do zápasov, takže momentálne hrávam skoro celé duely.

 

Spájate svoju najbližšiu budúcnosť s Bietigheimom?

- Mám zmluvu ešte na jednu sezónu a potom sa uvidí, čo bude ďalej. Bola by som však rada, ak by som tu ešte mohla zostať hrávať.

 

Stíhate okrem hádzanej aj iné aktivity?

- Momentálne sa venujem iba hádzanej. Keďže väčšina dievčat má prácu, alebo študujú, tak dúfam, že aj mne pomôžu nájsť nejakú prácu.

 

Na marcovom zraze reprezentácie SR ste chýbali pre klubové povinnosti. Sledovali ste účinkovanie spoluhráčok z národného tímu na turnaji v Portugalsku?

- Áno, samozrejme. Nenechala som si možnosť ujsť sledovať ich dve stretnutia prostredníctvom internetu. Jeden duel som už, žiaľ, nevidela, pretože sme mali zápas v Dortmunde. Dievčatám som držala palce aspoň na diaľku.

 

Ako vidíte šance Slovenska v dvojzápase II. fázy kvalifikácie MS 2013 proti Rumunsku?

- Rumunky sú favoritky, ale môže prísť z ich strany k nášmu podceneniu, ktoré by sme chceli využiť. O to sa aj pokúsime.


slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL