Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenkám v THC ušla trofej v PVP, chcú uspieť v DHB-Pokali


16.04.2013


Hádzanárky Thüringer HC na Final Four Nemeckého pohára s odhodlaním uspieť, Jakubisová si želá skorý návrat Popluhárovej


Hádzanárky Thüringer HC skončili počas uplynulého víkendu svoje účinkovanie v tohtosezónnej edícii európskych pohárových súťaží. Konečnou zastávkou pre hráčky úradujúceho nemeckého majstra v kádri s dvoma Slovenkami bolo semifinále Pohára víťazov pohárov (PVP), v ktorom stroskotali na rakúskom družstve Hypo Niederösterreich. V prvom zápase sa zrodila remíza 32:32, v odvete využilo Hypo domácu pôdu na víťazstvo 24:22.


"Škoda, že nám v PVP ušiel postup. V prvom stretnutí nám v úvodnom polčase zlyhala obrana. Za seba môžem povedať, že trochu vyhoreli aj krídla, samozrejme, vrátane mňa. Aj keď sme doma nepremenili veľa šancí, dostali sme sa naspäť do zápasu a nebyť zbabraného záveru, mohli sme aj vyhrať. Na Hypo sme si v odvete verili. Vedeli sme, že keď zlepšíme defenzívu, môžeme u súpera niečo uhrať. Tentoraz bola obrana lepšia, ale, naopak, nezahral nám spojkový rad. V tejto fáze by som si želala, aby nebola zranená a mohla sa zapojiť do hry moja slovenská spoluhráčka Peťa Popluhárová, ktorá nám veľmi chýba. Na striedanie nemáme veľa možností, čo síce na bundesligu stačí, ale proti takémuto súperovi ako Hypo už, žiaľ, nie," povedala pre agentúru SITA Jakubisová, ktorá v semifinálových dueloch PVP nastrieľala štyri, resp. tri góly. 


Thüringer HC čaká v stredu odveta štvrťfinále play-off I. bundesligy proti HSG Blomberg-Lippe (prvý zápas vyhral 34:28), ale už počas víkendu bude mať príležitosť bojovať o ďalšiu cennú trofej. V Göppingene sa uskutoční turnaj Final Four DHB-Pokalu. "Najskôr sa sústredíme na stredajší duel play-off, v ktorom to máme dobre rozbehnuté. Potom príde na rad Nemecký pohár. Semifinále proti domácemu Göppingenu bude veľmi ťažké. Je to nepríjemný súper, na ktorého pôde sme v lige stratili jeden bod. Domáce určite vyburcuje aj publikum. Predsa, pohár je niečo viac. Samozrejme, že tam pôjdeme s odhodlaním dať to toho všetko, aby sme získali pohárovú trofej," vyhlásila 31-ročná ľavoruká reprezentantka SR Jakubisová, ktorá je okrem postu krídla využiteľná aj na spojke. 


Už dlhší čas absentuje v zostave THC slovenská spojka Petra Popluhárová. "Ani lekári poriadne nevedia, čo jej vlastne je. Raz bola diagnóza taká, potom zase inakšia. Má problémy s členkom. V pohárovom zápase proti tímu Koblenz/Weibern si ho vytkla tak nešťastne, že si roztrhla hlavný väz v členku. Potrebuje pokoj, a keď sa to nezlepší, hrozí jej operácia. Momentálne sa pokúša zapájať do tréningu. V pondelok zvládla polovičnú dávku. Želám si, aby sa jej to zahojilo bez chirurgického zákroku a mohla sa vrátiť ešte v play-off. Určite ju budeme potrebovať," poznamenala Jakubisová k zdravotným problémom 24-ročnej krajanky


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL