Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

N. Karabatič spoluhráčom M. Straňovského v Barcelone


16.04.2013


Francúzska hádzanárska hviezda Nikola Karabatič bude mať opäť slovenského spoluhráča


Francúzsky hádzanársky reprezentant Nikola Karabatič bude hrávať v Španielsku za FC Barcelona-Intersport. Zákulisné informácie v uplynulých dňoch naznačovali, že prestup roka je na spadnutie. Utorková správa na marca.com to len potvrdila, hoci o služby skúsenej ľavej spojky mali záujem aj Paríž Saint-Germain Handball a THW Kiel.


Jeden z najlepších svetových hádzanárov uplynulého desaťročia bude v katalánskom veľkoklube spoluhráčom slovenského reprezentačného krídelníka Martina Straňovského. Dvadsaťdeväťročný Karabatič by sa mal Barcelone upísať na tri alebo štyri roky. 


Rodák zo srbského mesta Niš momentálne pôsobí vo francúzskom Pays dAix UC, predtým hrával v bundesligovom THW Kiel a v Montpellier HB (jeho spoluhráčom tam bol aj slovenský brankár Richard Štochl), kde však po prepuknutí tipovacieho škandálu predčasne skončil. 


Nikolu Karabatiča vyhlásili za Najlepšieho hádzanára sveta za rok 2007, počas svojej doterajšej kariéry získal majstrovské tituly vo Fracúzsku i Nemecku, s Montpellierom i Kielom vyhral Ligu majstrov a na reprezentačnej úrovni si v drese krajiny galského kohúta vybojoval po dve zlaté medaly z OH, MS i ME.


SITA 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL