Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

V Schaffhausene opäť zmena, Kukučku vedie Tominec


19.04.2013


Peter Kukučka hlavným strojcom triumfu Kadetten Schaffhausen nad HC Kriens-Luzern


Úradujúci švajčiarsky hádzanársky šampión Kadetten Schaffhausen, ktorého oporou je aj Slovák Peter Kukučka, pred záverom sezóny opäť zmenil kormidelníka. Po víkendovom neúspechu vo finále domácej pohárovej súťaže s Wackerom Thun 26:30 sa do konca súťažného ročníka 2012/2013 posadil na trénerskú lavičku Matjaž Tominec. Skúsený slovinský kouč dosiahol najväčší úspech s tímom Cimos Koper, ktorý priviedol k majstrovskému titulu. V Nemecku pôsobil v MT Melsungen. Zaujímavosťou je, že v Schaffhausene hráva aj jeho syn Nik. Už dávnejšie je známe, že od leta prevezme taktovku v družstve Kadetten bývalý nemecký reprezentant Markus Baur.


Hádzanári Kadetten Schaffhausen sa v Lige majstrov na rozdiel od predchádzajúcich rokov nekvalifikovali do osemfinále a prišli aj o domácu dominanciu. Na poste kormidelníka sa v sezóne 2012/2013 vystriedali Čech Petr Hrachovec a Švajčiar Urs Schärer. 


Stredajším tesným víťazstvom 27:26 na pôde HC Kriens-Luzern si Schaffhausen zabezpečil v tabuľke druhé miesto, z ktorého pôjde do semifinále play-off proti tímu Pfadi Winterthur (chytá zaň Martin Pramuk). Kukučka podľa oficiálnej klubovej stránky odohral veľmi dobré stretnutie, keď okrem režisérskej taktovky stihol nastrieľať aj šesť gólov a bol najlepším kanonierom svojho družstva, ktoré v uplynulých troch rokoch získalo majstrovský titul.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL