Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej fantastický víkend ozdobený triumfom v DHB-Pokali


22.04.2013


Slovenské hádzanárky Lýdia Jakubisová a Petra Popluhárová sa tešia zo zisku Nemeckého pohára


Slovenské hádzanárky Lýdia Jakubisová a Petra Popluhárová sa počas víkendu stali víťazkami Nemeckého pohára. Svojimi výkonmi prispeli k triumfu klubu Thüringer HC na turnaji Final Four v Göppingene, kde úradujúci bundesligový šampón najskôr v sobotňajšom semifinále zdolal domáce družstvo Frisch Auf 28:22 (11:13) a v nedeľňajšom finále si poradil s HC Lipsko 30:22 (15:11).


"Bol to jeden fantastický víkend. V prvom zápase sme sa ťažšie rozbiehali. Vedeli sme, že to nebude proti domácim jednoduché, ale druhý polčas sme zvládli perfektne. Uvedomovali sme si, že keď dokážeme vnútiť súperovi našu rýchlu hru, tak s nami nebude stíhať až do konca. Tak to aj bolo, navyše zlepšili sme obranu. Nepochopila som ťah trénera Göppingenu: do druhého dejstva nasadil zostavu bez hráčky, ktorá nám v prvej tridsaťminútovke robila najväčšie problémy. Tým nám trochu aj pomohol, keď potom prišla na palubovku v nejakej 40. minúte, tak sa už nedostala k svojej hre. To je však ich problém, my sme vyhrali pekným rozdielom, čo bolo najpodstatnejšie. Na finále sme sa skoncentrovali na sto percent. S Lipskom sa z ligovej súťaže poznáme veľmi dobre, v príprave sme si pozreli pár videí a pozornosť sme venovali veciam, v ktorých súper vyniká. Verili sme, že ak vstúpime do zápasu s potrebnou agresivitou a udáme jeho tón my, tak finále vyhráme. Nečakali sme, že to bude také jednoznačné, ale o to sme boli šťastnejšie," vrátila sa Lýdia Jakubisová pre agentúru SITA k rozhodujúcim stretnutiam na ceste za druhou pohárovou trofejou pre klub THC (prvú má v zbierke z roku 2011). 




Ľavoruká krídelníčka, ktorá dokáže zaskočiť aj na poste spojky, bola v semifinále so 6 gólmi najlepšou strelkyňou svojho družstva. Vo finále sa jej podarilo skórovať dvakrát. "Proti Göppingenu som bola viac v hre, lebo sme častejšie hrali cez krídla. S Lipskom už príliš nie, ale to nie je podstatné, lebo pohár je už náš a získali sme ho zásluhou všetkých hráčok," uviedla bojnická rodáčka k svojmu vystúpeniu. 


Okrem Jakubisovej nastúpila po zranení členka aj druhá Slovenka v kádri trénera Herberta Müllera Petra Popluhárová, ktorá sa do štatistík zapísala jedným dvojminútovým trestom vo finále. "Som rada, že sa konečne dostala na palubovku. Jej členok síce ešte nie je na sto percent v poriadku, ale zaťala zuby. Keď sme ju potrebovali, tak zasiahla do zápasu," poznamenala na adresu spoluhráčky Jakubisová. 




Hádzanárky Thüringeru sa mohli spoľahnúť aj na výdatnú pomoc svojich priaznivcov, s ktorými si potom vychutnávali víťazstvo v DHB-Pokali 2012/2013. "Naši fanúšikovia boli super, v Göppingene ich bolo približne 350. Všetci mali oblečené červené tričká a vytvorili ´červenú stenu´. Prekričali celú halu a postarali sa o fantastickú atmosféru," dodala na záver 31-ročná slovenská reprezentantka L. Jakubisová, ktorá má s klubovými spoluhráčkami pred sebou ďalšiu métu - obhajobu majstrovského titulu. "Dnes máme dobrovoľný tréning, ja však dám radšej prednosť regenerácii. Už v stredu nás čaká semifinálový duel proti Leverkusenu." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL