Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Sabadka nominoval na prípravu pred kvalifikáciou


25.04.2013


Na sústredení hádzanárok SR 20-členný káder


Slovenská reprezentácia hádzanárok má od pondelka 13. do nedele 19. mája naplánované sústredenie, ktoré je súčasťou prípravy na júnový dvojzápas proti Rumunsku v II. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2013 v Srbsku. Tréner národného tímu Peter Sabadka nominoval 20-členný káder, v ktorom sú s výnimkou dvoch krídelníčok z II. bundesligy výlučne hráčky zo spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL). Vo výbere je aj dovedna deväť hádzanárok z družstiev finalistov národného play-off Iuventy Michalovce a Slovana Duslo Šaľa, ktoré ešte pred zrazom zvedú súboj o majstra SR. Najpočetnejšie zastúpenie majú Šalianky - piatimi hráčkami. V nominácii zatiaľ ešte chýba ľavoruká krídelníčka či spojka Lýdia Jakubisová z tímu nemeckého šampióna Thüringer HC.


Slovenky sa s Rumunkami stretnú v sobotu 1. júna o 18.00 h v Partizánskom, odveta v Oradei je na programe o týždeň neskôr 8. júna o 18.00 h miestneho času (17.00 h SELČ). Úspešnejší z dvojzápasu play-off sa kvalifikuje na XXI. MS žien v Srbsku (7. - 22. 12. 2013). 


Nominácia ženského reprezentačného tímu hádzanárok SR na prípravu (13. - 18. 5.) pred II. fázou kvalifikácie MS 2013: 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske) 
krídelníčky: Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Petronela Kováčiková (TSG Ober-Eschbach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Selma Blažeková (HK Danlog Partizánske) 
spojky: Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Katarína Dubajová, Alžbeta Polláková (obe ŠKP Piccard Senec), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Sofia Demajová (obe HK Slovan Duslo Šaľa) 


náhradníčky: Iveta Mičiníková (DHC Sokol Poruba/ČR), Michaela Kovaličková (Iuventa Michalovce)


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL