Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Glankovičová na operáciu, zostáva však verná Leverkusenu


02.05.2013


Slovenská hádzanárka Denisa Glankovičová si v semifinále I. bundesligy pretrhla prekrížený väz, čaká ju polročná pauza


V dobrom nebude spomínať na semifinále najvyššej nemeckej súťaže hádzanárok Slovenka Denisa Glankovičová (nar. 7. 8. 1979). Dramatický odvetný duel o postup do finále na pôde majstrovského Thüringer HC sledovala pravá spojka TSV Bayer 04 Leverkusen len spoza hracej plochy. V závere prvého semifinálového zápasu si totiž 33-ročná ľavoruká spojka "pretočila" koleno a pretrhla si v ňom prekrížený väz.


"Hneď som si všimla, že mi niečo prasklo v kolene. Moje telo bolo jednoducho rýchlejšie ako moje nohy," uviedla k svojmu zraneniu Glankovičová, ktorá sa vo štvrtok na súkromnej klinike v Rodenkrichene podrobí chirurgickému zákroku. Ako to už pri zraneniach tohto druhu býva zvykom, čaká ju obligátna polročná pauza. "Rehabilitácia v mojom veku bude náročná, ale ešte som mala šťastie v nešťastí, že ide o ľavé koleno a nie o moju odrazovú pravú nohu," poznamenala bývalá hráčka Prešova a Michaloviec, ktorá po operácii bude môcť odísť v ten istý deň ešte domov, ale najbližšie tri týždne bude odkázaná na barly. 


Už teraz je isté, že úvod nového hádzanárskeho ročníka bude bez Glankovičovej, ktorá však potom vstúpi už do 10. sezóny v drese Bayeru. "Od môjho príchodu sa cítim v Leverkusene výborne a nemala som žiadny dôvod pomýšľať na odchod. Leverkusen sa stal mojím domovom," priznala slovenská hádzanárka, ktorá nemala núdzu o ponuky zo zahraničia. 


Napriek tomu Glankovičová pokračuje v pôsobení v tradičnom bundesligovom klube, ktorého dres si oblieka od roku 2004. "Skúsenosti sú v športe aspoň tak dôležité ako mladícka bezstarostnosť, preto sme šťastní, že aj ďalší rok môžeme počítať s takou rutinovanou a gólovo nebezpečnou hráčkou ako je Dena. Želáme jej skoré uzdravenie," poznamenala riaditeľka klubu z Leverkusenu Renate Wolfová, ktorá v minulosti spoznala kvality bývalej reprezentantky SR ako trénerka. 


Bez Denisy Glankovičovej síce Bayer vyhral na pôde úradujúceho nemeckého šampióna nečakane 30:27, ale keďže v prvom zápase podľahol doma 23:27, z postupu do finále sa tešil o gól lepší Thüringer, ktorý bude mať šancu dosiahnuť majstrovský hetrik. Glankovičová stihla do svojho zranenie skórovať dvakrát, za tím súpera bola v oboch dueloch po päťkrát úspešná jej krajanka Lýdia Jakubisová a v odvete sa raz strelecky presadila aj Petra Popluhárová. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL