Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Barcelona nezíska všetky trofeje, prekazil jej to Madrid


05.05.2013


Kráľovský pohár Martinovi Straňovskému a spol. vyfúklo Atlético


Hádzanári FC Barcelona-Intersport určite nezískajú v tejto sezóne všetky trofeje. Do zbierky úspechov, v ktorej majú v ročníku 2012/2013 Katalánsky pohár, Španielsky superpohár, Ligový pohár a v predstihu aj titul šampióna v najvyššej domácej súťaži, nepridajú Kráľovský pohár. V piatkovom semifinále turnaja Final Four Copa del Rey podľahli v Logroňo svojmu najväčšiemu rivalovi BM Atlético Madrid 28:31 (8:14). Bol to už šiesty vzájomný duel oboch tímov v aktuálnej sezóne (1x v Španielskom superpohári, 1x lige, 1x v Ligovom pohári, 2x v Lige majstrov, 1x v Kráľovskom pohári - bilancia z pohľadu Barcelony 4 - 0 - 2).


"Zápas mal podobný priebeh ako ten pre nás neúspešný v Madride v prvom štvrťfinále Ligy majstrov. Tréner Pascual dal od začiatku priestor hráčom, ktorí dostávajú menej príležitostí. Nedarilo sa nám, robili sme veľa chýb v útoku a po prestávke sa to už ťažko otáčalo. Toto semifinále sme nezvládli mentálne. Mysleli sme si, že to pôjde samo, a tak to napokon aj dopadlo," uviedol pre agentúru SITA Martin Straňovský. 


Slovenský krídelník Barcelony hral prvú štvrťhodinu a po zmene strán ho tréner poslal na osobné bránenie jedného zo súperov. Do streleckej listiny sa nezapísal. "Pri jednej dohrávke do krídla ma faulovali a vybojoval som sedmičku. Mal som aj jeden trhák, po ktorom mal tiež nasledovať pokutový hod, a raz som vystrelil z postu spojky už po čase mimo bránky," poznamenal k svojmu výkonu 27-ročný Novozámčan a dodal: "Chceli sme získať všetky trofeje, ktoré sa len dajú. Škoda, že sa nám to už nepodarí. Najbližšiu sobotu sa pokúsime vrátiť Atléticu prehru v domácom ligovom súboji a potom sa už budeme pripravovať na Final Four Ligy majstrov." 


Atlético sa napokon stalo víťazom Kráľovského pohára, keď v sobotňajšom finále zdolalo domáci Naturhouse La Rioja jednoznačne 38:28 (18:15) a využilo svoju poslednú tohtosezónnu šancu na zisk trofeje. Barcelona si na 18. prvenstvo v domácej pohárovej súťaži musí minimálne ďalší rok počkať. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL