Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Schererová verí v zmazanie štvorgólového manka


07.05.2013


Hádzanárky DHK Baník Most aj s dvoma Slovenkami v kádri s nádejou od odvety finále Vyzývacieho pohára


Hádzanárky DHK Baník Most si aj po prvom finálovom zápase Vyzývacieho pohára žien 2012/2013 môžu robiť nádeje na zisk európskej trofeje. Z pôdy chorvátskeho ŽRK Samobor si priviezli nádejný výsledok. Hoci počas víkendu prehrali 20:24, v nedeľňajšej domácej odvete majú reálnu šancu na zmazanie štvorgólového manka. 


"Aj v semifinále proti tureckému Üsküdaru sme po prvom zápase zaostávali o štyri góly. Preto si myslím, že môžeme byť opäť úspešné. Vpred nás poženie aj naše skvelé publikum," vyjadrila sa slovenská ľavá krídelníčka tímu DHK Baník Karin Schererová.


Mosťanky v priebehu duelu prehrávali už o osem gólov. "V druhom polčase sme mali pevnejšiu defenzívu a v útoku sme mali hráčky súpera prečítané. Verím, že štvorgólový rozdiel zvládneme zmazať. V domácom prostredí sa to určite dá," dodala 32-ročná Schererová, ktorá sa v prvom finále raz zapísala do streleckej listiny. Mimochodom, jej starý otec je bývalý vynikajúci československý futbalový reprezentant Adolf Scherer, ktorý na MS 1962 v Čile prispel troma gólmi k zisku strieborných medailí. V nedeľu oslávil svoje 75. narodeniny. 


Pre úplnosť treba dodať, že v drese "čiernych anjelov" z Mosta sa presadila aj slovenská tvorkyňa hry Petra Beňušková, ktorá bola s piatimi gólmi najlepšou strelkyňou čerstvého českého šampióna.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL