Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Emotívna rozlúčka Porvazníkovej s hráčskou kariérou


07.05.2013


Slovenská hádzanárka Zuzana Porvazníková pred fanúšikmi BVB ukončila aktívnu činnosť


Slovenská hádzanárka Zuzana Porvazníková-Hrabovská (nar. 15. 6. 1980) dala definitívnu bodku za svojou 24-ročnou hráčskou kariérou. Stredná spojka nemeckého klubu Borussie Dortmund v sobotu absolvovala dojímavú a víťaznú rozlúčku pred vlastnými fanúšikmi.


"Čierno-žlté" triumfovali v zápase II. bundesligy žien nad HSG Bensheim/Auerbach 31:29, keď otočili vývoj z nepriaznivého polčasového stavu 12:19. Emotívnym vrcholom sobotňajšieho popoludnia však bolo lúčenie s Porvazníkovou, ktorá po ôsmich rokoch strávených v Dortmunde končí aktívnu činnosť pre vážne zranenie členka. "Bolo to skvelých a nezabudnuteľných osem rokov," vyhlásila rodáčka z Bojníc, ktorá sa svojím poctivým prístupom rýchlo stala obľúbenou medzi fanúšikmi BVB. 


Pred očami 500 divákov nechýbalo vyhadzovanie do vzduchu, ďakovné slová, kvety, spomienková koláž či album fotografií na pamiatku. To všetko sprevádzané slzami. "Zuzana, budeš nám neskutočne chýbať. Je až neuveriteľné, čo tvojím odchodom strácame," adresovala Julia Wolfová slová lúčiacej sa slovenskej spoluhráčke. 


Porvazníková, ktorá je učiteľkou na gymnáziu, však z Borussie úplne neodchádza. Trénersky bude naďalej pôsobiť pri mládeži i rezervnom družstve. "V júni začnem pracovať na získaní A-licencie. Na všetko ďalšie si počkám. Uvidím, čo mi prinesie život," povedala Porvazníková.


Zuzana Porvazníková si dortmundský dres oblieka od roku 2005. S Borussiou si zahrala v I. i II. bundeslige. "Duel o postup pred 2000 divákmi proti SV Allensbach je pre mňa najemotívnejší moment v kariére," zaspomínala si dynamická spojka na zápas z 25. mája 2008. Na Slovensku hrávala za Prievidzu, Partizánske, Nitru a Šaľu. Tímu BVB 09 Dortmund patrí v tabuľke druhej najvyššej nemeckej súťaže pred záverečným kolom 4. miesto. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL