Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Petrikovič trénerom Šale


07.05.2013


Tomáša Kuťku strieda na lavičke hádzanárok Slovana Duslo Šaľa Rudolf Petrikovič


Trénerom hádzanárok HK Slovan Duslo Šaľa bude od nadchádzajúcej sezóny Rudolf Petrikovič (nar. 17. 9. 1967), ktorý nahradí vo funkcii Tomáša Kuťku. Petrikovič už niekoľko rokov pôsobil v realizačnom tíme 9-násobného slovenského ženského šampióna. Pri predchádzajúcich kormidelníkoch Štefanovi Kelemenovi, Darine Braunovej, Michalovi Lukačínovi i Tomášovi Kuťkovi zastával funkcie asistenta trénera a vedúceho družstva.


"Už vlani sme uvažovali o Petrikovičovi, ale vtedy sa situácia vyvinula inak. Po roku sme sa vrátili k tejto možnosti a rozhodli sa dať mu príležitosť byť hlavným koučom. Okrem družstva žien bude mať na starosti aj koordináciu práce v mládežníckych kategóriách, v ktorých dosiahol so svojimi zverenkami viacero úspechov. Zmluvu sme ešte nepodpísali, dĺžka kontraktu bude závisieť od vzájomnej dohody," povedal pre agentúru SITA sekretár HK Slovan Duslo Ladislav Kovács k obsadeniu trénerského postu 45-ročným Petrikovičom. Realizačný tím Šale potom už zostáva v nezmenenom zložení, asistentkou kormidelníka bude naďalej Ľudmila Boltenkovová, fyzioterapeutom Alexander Boltenkov a lekárom Jozef Grell. 


"Bolo to pre mňa prekvapenie. Ak mám pravdu povedať, nemal som ambíciu byť koučom ženského družstva. Dlhé roky sa venujem práci s mládežou a myslel som si, že v tom budem aj pokračovať. Príliš som si možnosť prejsť k tímu dospelých nepripúšťal. Keď ma však druhýkrát oslovilo vedenie klubu, tak som si povedal, že sa treba s touto úlohou takpovediac popasovať. Ponuku som prijal aj vzhľadom na to, že v Šali je mladý hráčsky kolektív. Zobral som to ako výzvu. Myslím si, že s Ľudkou Boltenkovovou to spolu zvládneme," poznamenal k svojmu angažovaniu Petrikovič.


Šalianske hádzanárky získali v uplynulej sezóne pod vedením Tomáša Kuťku, ktorému vedenie klubu neponúklo predĺženie spoluprácie, v národnom play-off SR strieborné medaily. Vo finále podľahli hráčkam Iuventy Michalovce 0:3 na zápasy a obhájili pozíciu vicemajsteriek. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL