Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Vydarený záver úspešnej sezóny, Jakubisová si finále užívala


15.05.2013


Lýdia Jakubisová (Thüringer HC) po zisku nemeckého primátu: "Je to super pocit, pretože tentoraz som viac prispela k titulu"


Hádzanárky Thüringer HC naďalej kraľujú v Nemecku. Už tretí rok bez prerušenia im patrí majstrovský titul v I. bundeslige žien, majstrovský hetrik oslavovali v nedeľu po víťazstve v odvetnom finálovom stretnutí nad HC Lipsko 37:31 (21:17). "Finále nám vyšlo super. Naplno sme si ho užívali, konečne sme nepripustili žiadnu drámu. Tej sme mali dosť už v semifinále proti Leverkusenu," uviedla pre agentúru SITA Slovenka Lýdia Jakubisová, ktorá si s krajankou Petrou Popluhárovou i ďalšími spoluhráčkami mohla vychutnať oslavy pred svojimi fanúšikmi v Bad Langensalze. "Hala bola plná, vládla v nej vynikajúca atmosféra," poznamenala Jakubisová, ktorá sa takisto ako v prvom finále na palubovke Lipska (27:21 /14:11/) strelecky presadila aj v domácej odvete štyrikrát.


Tridsaťjedenročná ľavoruká krídelníčka sa aj vo svojej druhej sezóne v drese Thüringeru tešila zo zlata, o sedem rokov mladšia spojka Popluhárová bola dokonca pri všetkých troch prvenstvách. "Je to super pocit, možno ešte lepší ako minulý rok, pretože tentoraz som sa aj ja výraznejšie pričinila o zisk tohto titulu," povedala Jakubisová. 




Zverenky trénera Herberta Müllera dosiahli "double", čím zopakovali rovnaký úspech z ročníka 2010/2011. Navyše sa prebojovali do semifinále Pohára víťazov pohárov. "Pre náš klub i pre mňa osobne to bola úspešná sezóna. Škoda len, že nás v PVP tesne vyradilo rakúske Hypo a nepostúpili sme do finále," zhodnotila klubové účinkovanie Lýdia Jakubisová, ktorá má za sebou aj oficiality spojené so ziskom titulu - pondelkové prijatie u starostu a následnú slávnostnú večeru. "Teraz si trochu oddýchnem. Keď bude všetko v poriadku, pôjdem do reprezentácie zabojovať o postup," dodala na záver slovenská legionárka, na ktorej služby sa bude spoliehať aj tréner národného tímu SR Peter Sabadka v júnovej II. fáze kvalifikácie MS 2013 proti Rumunsku. 



SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL