Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Kvalifikačný turnaj junioriek o postup na ME 2013


15.05.2013



V Michalovciach sa v týchto dňoch stretli juniorky na zraze pred kvalifikáciou o postup na ME 2013 v Dánsku. O programe zrazu mladých hádzanárok nám vedúci družstva Ivan Sverák povedal ,,Do Michaloviec sme dorazili v pondelok a ešte v ten večer sme mali tréning. Nasledujúce tri dni máme na programe dopoludňajšie tréningy, po obede s hráčkami preberieme hru súperov na taktickej porade, ktorej súčasťou bude aj prezentácia videa. Do prípravy sme zaradili poobedňajšie tréningy v čase našich kvalifikačných zápasov, teda o 18.00 h. V utorok sme ešte pre dievčatá pripravili modelovaný zápas s juniorkami michalovskej Iuventy."



Ktoré hráčky sú v nominácii? 

Brankárky Janešíková Lenka, Kvasnicová Anička, Csáková Simona a hráčky Šichmanová Darina, Klučková Lívia, Nagyová Sofia, Póorová Lea, Habánková Veronika, Konigová Barbora, Jurigová Nikola, Kišíková Vladimíra, Kostelná Alica, Olšovská Mária, Sláviková Martina, Bujnochová Karin, Varjassiová Petra, Krokavecová Nikoleta.



Sú dievčatá zdravotne v poriadku? 

Chýbajú nám tu dve hráčky zo základnej zostavy, ale družstvo je odhodlané zabojovať o prvé miesto v skupine, pretože len to nám zaručuje postup na ME. Žiaľ naša stredná spojka Jana Špaková sa opakovane zranila a pôjde na druhú operáciu v priebehu jedného roku a Diana Tomášechová má zápal v lakti hodovej ruky a je mimo hry už tri týždne. 

Tu by som chcel povedať pár slov k laxnému prístupu niektorých klubových funkcionárov k zdravotnému stavu svojich hráčok. Ich prístup nesvedčí o tom, že by ich interesoval a čakajú koľko tie deti vydržia. V mnohých prípadoch by stačilo sledovať zdravotný stav a dať hráčke voľno na doliečenie. 

Posledný príklad je Diana Tomášechová, ktorá sa už dlhšiu dobu sťažovala na bolesti, ale napriek tomu hrala. Pri poslednom ligovom stretnutí, na ktorom bola aj trénerka Sveráková hrala „len“ jednou rukou a až následne jej rodičia vybavili návštevu lekára a jej liečba sa pretiahla na niekoľko týždňov. Iný príklad je Anka Kvasnicová, kde to tiež chytila do rúk mama (keď nepochodila v klube) a po intervencii u mňa jej pracovníci SZH vybavili návštevu lekára. Preto apelujem na funkcionárov, aby venovali zdravotnému stavu svojich hráčok väčšiu pozornosť.



Aké máte informácie o Vašich súperoch? 

Musím povedať, že v spolupráci s p. Sabovikom zo Slovenského zväzu hádzanej, má trénerská dvojica k dispozícii videá zo zápasov Srbska a Islandu. Moldavsko sa nám nepodarilo získať, ale verím že kolektívnym výkonom porazíme všetkých súperov. Nebude to však jednoduché, lebo keď sa pozrieme na ženské kvalifikačné koše tak obe spomenuté reprezentácie sú v druhom a Slovensko až v treťom koši.



Akú čakáte divácku podporu v Michalovciach? 

Sme v Michalovciach, kde hrá ženský majster Slovenska, víťaz I. ligy žien, družstvo mužov v extralige a náš masér Marin Kasakov má dobré zázemie v hale, v ktorej sa bude hrať celý turnaj. Verím, že všetky tieto skutočnosti naplnia halu aspoň tisíckou divákov a dievčatá budú bojovať ako o život aj vďaka ich búrlivému povzbudzovaniu. Tak nám držte palce!




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL