Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Majstrovská Iuventa len v Pohári EHF


17.05.2013


Iuventa Michalovce nevyužije voľnú kartu do kvalifikácie Ligy majstrov, vybrala si Pohár EHF


Liga majstrov v hádzanej žien bude v sezóne 2013/2014 bez slovenského zástupcu. Už pred týmto ročníkom bolo známe, že Slovensko prišlo o jedinú miestenku do najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov. V rebríčku hodnotenia krajín totiž v kategórii žien kleslo na 25. miesto s právom obsadiť po dve miesta v Pohári EHF a Vyzývacom pohári a jednou miestenkou do Pohára víťazov pohárov.


Hádzanárky Iuventy Michalovce, ktoré si nedávno opäť vybojoval titul šampiónok, nedávno predsa len dostali možnosť štartovať v LM, ale napokon sa vedenie klubu rozhodlo pre inú možnosť a v nadchádzajúcej sezóne budú hrať v Pohári EHF. 


"Z Európskej hádzanárskej federácie nám prišiel mail, v ktorom nám ponúkali účasť v Lige majstrov cez kvalifikačný turnaj držiteľov voľných kariet. My sme sa však už dávnejšie rozhodli túto možnosť nevyužiť z dvoch dôvodov. Museli by sme totiž hrať až dva kvalifikačné turnaje a ak by sme vypadli, tak by sme sa v PVP ocitli medzi nenasadenými a tam by sme rovno narazili na vypadnuté kluby z Ligy majstrov. To by teoreticky mohlo znamenať rýchlu stopku v pohárovej Európe. Preto sme sa rozhodli štartovať v Pohári EHF, hoci ako víťaz národného pohára by sme mohli ísť aj do PVP, ale to by rovnako nastal už predtým spomenutý prípad," vysvetlil dôvod zrieknutia sa účasti v LM pre agentúru SITA športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL