Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenky zaberajú pred kvalifikáciou MS v Starom Smokovci


17.05.2013


Hádzanárky SR po klubovej sezóne obnovujú sily vo Vysokých Tatrách


Hádzanárky Slovenska sa začali pripravovať na júnový dvojzápas proti Rumunsku v II. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2013 v Srbsku. Tento týždeň mali do soboty 18. mája naplánované rekondičné sústredenie v Starom Smokovci. "Hráčky po vyvrcholení ligových súťaží potrebujú zregenerovať a obnoviť kondíciu," uviedol pre agentúru SITA kouč SR Peter Sabadka, ktorý nemal ešte k dispozícii kompletný káder.


Slovenky sa najbližšie zídu v sobotu 25. mája v Partizánskom, kde o týždeň neskôr nastúpia proti Rumunkám. "Tam už chcem mať pokope všetky hráčky, s ktorými rátam v kvalifikácii. Nomináciu oznámim na budúci týždeň," dodal Sabadka. 


Slovenky sa s Rumunkami stretnú v sobotu 1. júna o 16.00 h v Partizánskom, odveta v Oradei je na programe o týždeň neskôr 8. júna o 18.00 h miestneho času (17.00 h SELČ). Úspešnejší z dvojzápasu play-off sa kvalifikuje na XXI. MS žien v Srbsku (7. - 22. 12. 2013). 


Zloženie ženského reprezentačného tímu hádzanárok SR na príprave (13. - 18. 5.) pred II. fázou kvalifikácie MS 2013: 
brankárky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske) 
krídelníčky: Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Petronela Kováčiková (TSG Ober-Eschbach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce) 
spojky: Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Iveta Mičiníková (DHC Sokol Poruba/ČR), Katarína Dubajová, Alžbeta Polláková (obe ŠKP Piccard Senec), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Sofia Demajová (obe HK Slovan Duslo Šaľa) 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL