Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Nominácia žien SR proti Rumunkám bez prekvapení


21.05.2013


Sabadka nominoval na II. fázu kvalifikácie MS 2013


Tréner hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska Peter Sabadka oznámil v utorok nomináciu na júnový dvojzápas proti Rumunsku v II. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2013 v Srbsku. Zloženie družstva SR je bez prekvapení, do 19-členného kádra sa dostali všetky hráčky, s ktorými realizačný tím pracuje už dlhodobo. Vo výbere sú štyri brankárky, dve pivotky, štyri krídelníčky a deväť spojok, pričom legionárka z klubu nemeckého majstra Thüringer HC Lýdia Jakubisová je využiteľná aj na poste pravého krídla.


Najpočetnejšie zastúpenie má úradujúci slovenský šampión Iuventa Michalovce - piatimi hráčkami, po tri majú vicemajster Slovan Duslo Šaľa a bronzový medailista HK Danlog Partizánske. Z tých hráčok, ktoré uplynulý týždeň absolvovali rekondičné sústredenie v Starom Smokovci, sa do nominácie nezmestili spojky Sofia Demajová a Iveta Mičiníková. Okrem nich figurujú medzi náhradníčkami ešte aj krídelníčka Selma Blažeková a pivotka Ivana Trochtová. 


Slovenky majú zraz naplánovaný na sobotu 25. mája v penzióne Artur v Partizánskom, kde o týždeň neskôr nastúpia proti Rumunkám. "Zámerne sme nominovali širší káder. Chceme dievčatá vidieť v príprave počas výcvikového tábora, aby sme mali čo najlepší prehľad o ich aktuálnej výkonnosti. Sústredenie v Partizánskom bude mať technicko-taktické zameranie," poznamenal P. Sabadka. 


Slovenky sa s Rumunkami stretnú v sobotu 1. júna o 16.00 h v Partizánskom, odveta v Oradei je na programe o týždeň neskôr 8. júna o 18.00 h miestneho času (17.00 h SELČ). Úspešnejší z dvojzápasu play-off sa kvalifikuje na XXI. MS žien v Srbsku (7. - 22. 12. 2013). 


Nominácia ženského reprezentačného tímu hádzanárok SR na II. fázu kvalifikácie MS 2013 proti Rumunsku: 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová, Lucia Gubiková (obe Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske) 
krídelníčky: Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Petronela Kováčiková (TSG Ober-Eschbach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce) 
spojky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Katarína Dubajová, Alžbeta Polláková (obe ŠKP Piccard Senec), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa) 

Náhradníčky: Iveta Mičiníková (DHC Sokol Poruba/ČR), Sofia Demajová, Ivana Trochtová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Danlog Partizánske)


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL