Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Nominácia žien SR proti Rumunkám bez prekvapení


21.05.2013


Sabadka nominoval na II. fázu kvalifikácie MS 2013


Tréner hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska Peter Sabadka oznámil v utorok nomináciu na júnový dvojzápas proti Rumunsku v II. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2013 v Srbsku. Zloženie družstva SR je bez prekvapení, do 19-členného kádra sa dostali všetky hráčky, s ktorými realizačný tím pracuje už dlhodobo. Vo výbere sú štyri brankárky, dve pivotky, štyri krídelníčky a deväť spojok, pričom legionárka z klubu nemeckého majstra Thüringer HC Lýdia Jakubisová je využiteľná aj na poste pravého krídla.


Najpočetnejšie zastúpenie má úradujúci slovenský šampión Iuventa Michalovce - piatimi hráčkami, po tri majú vicemajster Slovan Duslo Šaľa a bronzový medailista HK Danlog Partizánske. Z tých hráčok, ktoré uplynulý týždeň absolvovali rekondičné sústredenie v Starom Smokovci, sa do nominácie nezmestili spojky Sofia Demajová a Iveta Mičiníková. Okrem nich figurujú medzi náhradníčkami ešte aj krídelníčka Selma Blažeková a pivotka Ivana Trochtová. 


Slovenky majú zraz naplánovaný na sobotu 25. mája v penzióne Artur v Partizánskom, kde o týždeň neskôr nastúpia proti Rumunkám. "Zámerne sme nominovali širší káder. Chceme dievčatá vidieť v príprave počas výcvikového tábora, aby sme mali čo najlepší prehľad o ich aktuálnej výkonnosti. Sústredenie v Partizánskom bude mať technicko-taktické zameranie," poznamenal P. Sabadka. 


Slovenky sa s Rumunkami stretnú v sobotu 1. júna o 16.00 h v Partizánskom, odveta v Oradei je na programe o týždeň neskôr 8. júna o 18.00 h miestneho času (17.00 h SELČ). Úspešnejší z dvojzápasu play-off sa kvalifikuje na XXI. MS žien v Srbsku (7. - 22. 12. 2013). 


Nominácia ženského reprezentačného tímu hádzanárok SR na II. fázu kvalifikácie MS 2013 proti Rumunsku: 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová, Lucia Gubiková (obe Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Danlog Partizánske) 
pivotky: Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (HK Danlog Partizánske) 
krídelníčky: Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Petronela Kováčiková (TSG Ober-Eschbach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce) 
spojky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Katarína Dubajová, Alžbeta Polláková (obe ŠKP Piccard Senec), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa) 

Náhradníčky: Iveta Mičiníková (DHC Sokol Poruba/ČR), Sofia Demajová, Ivana Trochtová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Danlog Partizánske)


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL