Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Dijonu so Slovenkami tesne unikla záchrana, no bude hrať PVP


23.05.2013


Hádzanárky Cercle Dijon Bourgogne čaká na záver sezóny v Paríži finále Francúzskeho pohára proti majstrovi


Francúzsky hádzanársky klub Cercle Dijon Bourgogne neuspel v snahe vyhnúť sa zostupu z najvyššej domácej súťaže žien. Družstvo aj s trojicou slovenských hráčok - brankárka Žaneta Tóthová, ľavá spojka Martina Školková a stredná spojka Veronika Pajtášová - už po základnej časti uzatváralo poradie s bilanciou tri víťazstvá, tri remízy a dvanásť prehier. Do bojov o udržanie vstupoval Dijon s nulovou bonifikáciou a napriek tomu, že zo šiestich duelov v skupine o 7. - 10. miesto tri vyhral, nedokázal sa odpútať z poslednej priečky. Mrzieť ho môže najmä tesná domáca prehra v záverečnom kole s Nice (26:27), keďže za svojimi konkurentmi Besanconom a Toulonom zaostal len o jeden, resp. dva body. "Veľká škoda toho zápasu s Nice. Na záchranu by nám stačila aj remíza, keďže zostupuje len posledný," uviedla pre agentúru SITA Žaneta Tóthová.


Sezóna sa pre Dijon ešte neskončila, v sobotu sa predstaví v Paríži-Bercy vo finále Francúzskeho pohára, v ktorom nastúpi proti úradujúcemu majstrovi Metz HB. "Ja osobne by som finálovú účasť vymenila za zotrvanie v I. lige, ale v každom prípade je to úspech pre náš klub. Môže sa stať, že vo finále prekvapíme. Určite urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo," pokračovala 28-ročná brankárka, ktorá so spoluhráčkami vyradila v semifinále obhajcu pohárového prvenstva a držiteľa trofeje z ostatných dvoch ročníkov Toulon St-Cyr jednoznačne 33:20 (14:9). 


Napriek zostupu sa v CDB môžu tešiť na účinkovanie na európskej scéne. Vedenie klubu totiž už potvrdilo štart v Pohári víťazov pohárov 2013/2014. Či si v PVP zahrá aj kompletná trojica Sloveniek, je zatiaľ neisté. "Maťa Školková v klube zostáva. V prípade mňa a Niky Pajtášovej je to ešte otázne. Rokujeme a uvidíme, ako sa dohodneme. Všetko je otvorené," poznamenala k budúcnosti rodáčka zo Štúrova. 


V II. francúzskej lige platí pravidlo obmedzujúce počet hráčok zo zahraničia, čo však nemusí byť neriešiteľným problémom v prípade zotrvania slovenského tria. "V kádri nás môže byť viac, ale na zápasovej súpiske hráčok nominovaných na duel vždy maximálne len tri legionárky," vysvetlila na záver Ž. Tóthová. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL