Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Dijonu polčasový výkon nestačil, Francúzsky pohár pre Metz


27.05.2013


Žaneta Tóthová (brankárka Cercle Dijon Bourgogne) na finále v Bercy pred 15 000 divákmi: "Bol to parádny zážitok"


Trojica slovenských hádzanárok z klubu Cercle Dijon Bourgogne mala na dosah trofej vo Francúzskom pohári. Zostávalo zvládnuť poslednú prekážku. Vo finále však čakal na Dijon úradujúci majster Metz HB, ktorý zvládol úlohu favorita a vďaka výhre 37:29 (14:15) získal double.


"Nemyslím si, že by sme to vopred vzdali, ale, žiaľ, finále sme prehrali. Odohrali sme vydarený prvý polčas, no druhého dejstvo nám už nevyšlo podľa našich predstáv. Po zmene strán sme v úvode poľavili, súper nám gólovo ušiel a aj keď sa nám ešte podarilo dotiahnuť, potom nám už došli sily," vrátila sa pre agentúru SITA k sobotňajšiemu finále brankárka Žaneta Tóthová, ktorý si zachytala od 30. do 37. a od 57. do 60. min. Stredná spojka Veronika Vorreiterová sa proti Metz strelecky presadila jedenkrát a ľavá spojka Martina Školková skórovala dvakrát. 


Hádzanárkam Dijonu sa v ligovej súťaži nepodarilo zachrániť medzi elitou. Postup do finále národného pohára, vďaka ktorému budú reprezentovať krajinu galského kohúta v PVP 2013/2014, je však pozitívom sezóny. "Napriek prehre vládla v klube s naším výkonom spokojnosť, už naša finálová účasť bola úspechom. Do Paríža prišlo z Dijonu veľa fanúšikov a po zápase nás odmenili potleskom," poznamenala Ž. Tóthová. 


Francúzska pohárová súťaž 2012/2013 vyvrcholila v parížskej hale Bercy. Najskôr prišli na rad ženy, potom muži. Nechýbala 15-tisícová kulisa. "Bol to parádny zážitok. Hrať v takej hale a atmosfére je skvelé. Ja osobne som pred takým početným publikom ešte nikdy nehrala," dodala 28-ročná brankárka pochádzajúca zo Štúrova, ktorá zatiaľ stále nevie, či si bude obliekať dres CDB aj v nasledujúcom ročníku. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL