Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Slovenky prehrali v II. fáze kvalifikácie na MS s Rumunkami


01.06.2013


II. fáza kvalifikácie MS 2013 v hádzanej žien: Slovensko - Rumunsko 21:23 (11:12)


Hádzanárky Slovenska sa v sobotu v Partizánskom nepriblížili k účasti na tohtoročných majstrovstvách sveta v Srbsku (7. - 22. 12. 2013). Zverenky trénera Petra Sabadku podľahli v prvom stretnutí II. fázy kvalifikácie favorizovaným Rumunkám 21:23 (11:12) a pred budúcotýždňovou odvetou, ktorá sa bude hrať v Oradei v sobotu 8. júna o 18.00 h miestneho času (17.00 h SELČ), klesli ich nádeje na postup. Úspešnejší z dvojzápasu play-off si vybojuje miestenku na svetový šampionát. 


Výsledok - II. fáza kvalifikácie MS 2013 v hádzanej žien - prvý zápas (odveta 8. 6. o 17.00 h SELČ): 
PARTIZÁNSKE 
Slovensko - Rumunsko 21:23 (11:12) 
Zostava a góly SR: Medveďová 0, Gubiková 0, Súlovská 0 - Horňáková 1, Minárčiková 0, Pileková 0, Súkenníková 0, Szöllösiová 2, Jakubisová 3/1, A. Tóthová 9/3, Rajnohová 1, Drotárová 0, Dubajová 2, Polláková 0, Michnová 3, Rebičová 0 
Najviac gólov za Rumunsko: Gabrielová 7/5, Aureliová a Vasilicová po 4 
pok. hody: 6/4 - 5/5, vylúčené: 3 - 4, rozhodovali: Olesen a Pedersen (obaja Dán.), 1300 divákov 


Diváci v Partizánskom sa prvého gólu dočkali až na konci 7. min, keď sa z pokutového hodu presadila Jakubisová. Rumunky hneď vyrovnali, ale to bolo od oboch tímov v prvej desaťminútovke všetko. Hostky potom na začiatku 12. min išli do vedenia 3:1 a v ďalšom priebehu svoj náskok zdvojnásobili (9:5), na čo kouč SR Sabadka zareagoval oddychovým časom. Záver I. polčasu vyšiel Slovenkám, ktoré v posledných piatich minútach vďaka trom gólom kapitánky Tóthovej a jednému Rajnohovej znížili zo 7:11 na polčasových 11:12. 


Po prestávke domáce hráčky počas presilovky vyrovnali na 13:13. Potom prišli chvíle hostiek, ktoré 15 minút pred koncom viedli najvyšším dovtedajším rozdielom 20:15. Slovenky sa v závere vyburcovali a boli blízko vyrovnania, lenže neskórovali v presilovke 6 na 4, nepremenili jednu sedmičku ani ďalšie vyložené príležitosti, a tak sa duel napokon skončil dvojgólovým víťazstvom Rumuniek 23:21. 



Peter Sabadka (tréner SR): "Na zápas sme sa veľmi tešili a chceli sme vyhrať. Dievčatá dali do toho srdce a bojovali. Súper mal vynikajúce spojky, ktoré dávali góly z diaľky, ale poctivou a disciplinovanou obranou sme ich dokázali eliminovať. Škoda nepremenených šancí v závere, lebo sme to mohli dotiahnuť aj na remízu. Ešte nie je koniec, o týždeň nás čaká odveta." 


Alžbeta Tóthová (kapitánka SR): "Bol to vynikajúci zápas, boli sme Rumunkám vyrovnaným súperom. Ony sú vyššie a silovejšie typy, my sme rýchlejšie hráčky, ale až také veľké problémy nám nerobili. Škoda nepremenenej sedmičky a ďalšej vyloženej šance v závere. Keby sme tieto príležitosti zužitkovali, asi by sme uhrali aspoň remízu. Hanbu sme si neurobili, som hrdá na svoje družstvo. V odvete treba pritvrdiť v obrane, aby sme nedostávali lacné góly a musíme premieňať šance." 


Lucia Gubiková (brankárka SR): "V prvom polčase to v obrane nebolo ideálne, dostávali sme veľa gólov v trhákoch a preskokoch. V druhom dejstve sa zlepšila defenzíva, ale súpera podržala brankárka výbornými zákrokmi. Dvojgólový rozdiel nie je nič strašné, už vieme, ktorých chýb sa vyvarovať. Máme týždeň, aby sme sa pripravili na odvetu." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL