Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Juniorky SR na ME s Nórkami, Rumunkami a Portugalkami


02.06.2013


Žreb základných skupín na ME v hádzanej hráčok do 19 rokov v Dánsku (1. - 11. 8. 2013)


Slovenské juniorské reprezentantky sa na majstrovstvách Európy hádzanárok do 19 rokov v Dánsku (Kolding a Sönderborg, 1. - 11. 8. 2013) predstavia v základnej A-skupine spoločne s Nórkami, Rumunkami a Portugalkami. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb úvodnej fázy turnaja v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Mladé Slovenky boli pred žrebovaním zaradené do 3. koša.


"Na takomto podujatí sa už ťažko vyberajú súperi. Skupina nie je najhoršia. Každý zápas sa začína od stavu 0:0 a končí sa po 60 minútach. Nórsko je svetová hádzanárska veľmoc, s Rumunskom hrajú teraz v kvalifikácii o MS naše ženy a v sobotu sme videli ich kvalitu, Portugalsko je zdolateľné. Potrebujeme však dve víťaztvá, aby sme si splnili naše sny. Na ich dosiahnutie urobíme všetko, čo bude v našich silách," poznamenala pre agentúru SITA k zloženiu A-skupiny reprezentačná trénerka SR "19" Darina Sveráková, ktorá vedie národný tím spolu s Petrom Olšavským. 


Slovenské juniorky si v máji vybojovali v Michalovciach postup na ME vďaka triumfu v 7. kvalifikačnej skupine v konkurencii rovesníčok z Islandu, Srbska a Moldavska. Istotu účasti na augustovom kontinentálnom šampionáte tejto vekovej kategórie mali tri krajiny, ktoré nemuseli hrať kvalifikáciu. Boli to Dánsko ako usporiadateľ a zároveň druhý najlepší tím z ME "17" v roku 2011, ako aj ďalší dvaja medailisti zo spomenutého šampionátu - Rusko (1.) a Nórsko (3.). 


Zloženie základných skupín na ME v hádzanej hráčok do 19 rokov v Dánsku (1. - 11. 8. 2013): 
A-skupina: Nórsko, Rumunsko, Slovensko, Portugalsko 
B-skupina: Rusko, Francúzsko, Nemecko, Rakúsko 
C-skupina: Dánsko, Holandsko, Chorvátsko, Česko 
D-skupina: Maďarsko, Švédsko, Španielsko, Slovinsko 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL