Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Slovenky pôjdu aj v Oradei za svojím cieľom


06.06.2013


Hádzanárky SR sa v sobotňajšej odvete II. fázy kvalifikácie MS 2013 pokúsia na pôde Rumuniek zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu a postúpiť


Slovenské reprezentantky v hádzanej majú pred sebou druhú polovicu kvalifikačného snaženia v II. fáze bojov o postup na majstrovstvá sveta v Srbsku (7. - 22. 12. 2013). Prvá časť, ktorou bol minulotýždňový domáci duel v Partizánskom, priniesla prehru Sloveniek s Rumunkami 21:23 (11:12). Odveta v rámci dvojzápasu play-off je na programe v sobotu 8. júna o 18.00 h miestneho času (v SR je o hodinu menej) pod vedením tureckej rozhodcovskej dvojice Kürsad Erdogan a Ibrahim Özdeniz. Aj keď lepšie postupové karty majú v rukách favorizované rumunské hádzanárky, pred sobotňajším stretnutím ešte nie je nič stratené.


"Pre nás sa situácia nezmenila. Za nami je takpovediac len polčas, naďalej chceme pokračovať v tom, čo sme už prezentovali, teda ideme za svojím cieľom. Počas predchádzajúcich dní sme sa snažili zdokonaliť to, čo nám nevychádzalo podľa predstáv. Do odvety máme pripravené aj určité taktické zmeny. Základom je nátlakové ofenzívne postavenie, v sobotu chceme hrať viac na riziko," uviedol pre agentúru SITA kouč žien SR Peter Sabadka. 


Rumunky majú k dobru dvojgólový náskok i výhodu domáceho prostredia. "Vieme, že nás čaká búrlivá kulisa. Určite bude dôležité zachytiť úvod a držať so súperom krok, nepustiť ho do výraznejšieho vedenia. Musíme hrať maximálne koncentrovane počas celého stretnutia," podotkol Sabadka. 


Slovenská výprava sa na cestu do dejiska stretnutia vydala vo štvrtok napoludnie. Z 19-členného kádra, ktorý absolvoval záverečnú prípravu, cestuje 16 hráčok. V porovnaní s prvým duelom v Partizánskom nastali tri zmeny, neboli však vynútené zdravotnými problémami. Namiesto brankárky Simony Súlovskej, pivotky Evy Minárčikovej a krídelníčky Simony Pilekovej sa dostali do zápasovej "šestnástky" brankárka Martina Túrociová, krídelníčka Petronela Kováčiková a spojka Simona Szarková. 


Na ženských MS 2013 má Nórsko ako úradujúci majster sveta, Srbsko ako organizátor, Maďarsko a Čierna Hora ako dvaja najlepšie umiestnení z ME 2012 účasť zabezpečenú automaticky. Z európskych krajín k nim pribudnú ešte ôsmi úspešní z II. kvalifikačnej fázy. Na svetovom šampionáte sa predstaví dovedna 24 tímov. Či bude medzi nimi po 18 rokoch aj Slovensko, sa priaznivci hádzanej dozvedia najbližší sobotňajší večer. 


Nominácia ženského reprezentačného tímu hádzanárok SR na odvetný duel proti Rumunsku (8. 6. o 17.00 h SELČ) v II. fáze kvalifikácie MS 2013: 
brankárky: Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Medveďová, Lucia Gubiková (obe Iuventa Michalovce), 
pivotky: Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Petronela Kováčiková (TSG Ober-Eschbach/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce) 
spojky: Alžbeta Tóthová (DHC Sokol Poruba/ČR), Monika Rajnohová, Zuzana Drotárová (obe HK Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Katarína Dubajová, Alžbeta Polláková (obe ŠKP Piccard Senec), Klaudia Michnová (HK Danlog Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa) 


XXI. MS žien v Srbsku (7. - 22. 12. 2013): 
Priama účasť: Nórsko (obhajca prvenstva), Srbsko (organizátor), Maďarsko, Čierna Hora (dva najlepšie umiestnené tímy z ME 2012 v Srbsku) 


Prehľad tímov v II. fáze kvalifikácie (play-off) o postup na svetový šampionát: 
účastníci ME 2012 (12 tímov): Česko, Dánsko, Španielsko, Francúzsko, Nemecko, Rumunsko, Rusko, Švédsko, Chorvátsko, Island, Macedónsko, Ukrajina 
postupujúci z turnajov I. fázy kvalifikácie (4): Holandsko, Poľsko, SLOVENSKO, Turecko 


Program odvetných II. fázy kvalifikácie hádzanárok o postup na MS 2013 v Srbsku (7. - 22. 12. 2013): 
piatok 7. 6.: 
Španielsko - Macedónsko, prvý zápas 27:21 
sobota 8. 6.: 
Rumunsko - Slovensko (Oradea, 17.00 h SELČ, rozhodujú: Kürsad Erdogan a Ibrahim Özdeniz z Turecka), prvý zápas 23:21 
Dánsko - Turecko, prvý zápas 42:24 
Česko - Island, prvý zápas 29:17 
Poľsko - Švédsko, prvý zápas 26:23 
nedeľa 9. 6.: 
Rusko - Holandsko, prvý zápas 27:26 
Ukrajina - Nemecko, prvý zápas 16:24 
Chorvátsko - Francúzsko, prvý zápas 18:18 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL