Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Extraliga mužov bez bronzového medailistu


12.06.2013


HC winLand Michalovce sa neprihlásil do nadchádzajúceho extraligového ročníka


Najvyššia slovenská súťaž hádzanárov bude mať v ročníku 2013/2014 o jedného z minulosezónnych účastníkov menej. Prihlášku do extraligy totiž nepodal ekonomickými problémami sužovaný HC winLand Michalovce, ktorý si na nedávnom turnaji Final Four v Prešove vybojoval bronzovú medailu.


"Áno, je to pravda. Michalovce nebudú štartovať. Do aktívu klubov, ktorý sa uskutoční v utorok 18. 6. a vyžrebuje sa na ňom nový súťažný ročník, bude známy definitívny zoznam účastníkov i hrací systém extraligy," potvrdil pre agentúru SITA riaditeľ extraligy Peter Brunovský informáciu o neúčasti HC winLand. 


Ani najväčší klubový úspech - tretie miesto v extralige mužov 2012/2013 - neodvrátil hrozbu čierneho scenára, nepomohol ani niekoľkodňový odklad na podanie prihlášky. "Vedenie klubu sa rozhodlo, že sa neprihlási do extraligového ročníka 2013/2014," informoval predseda predstavenstva HC winLand Stanislav Hudák a doplnil, že mužský tím nebude štartovať ani v žiadnej inej súťaži. Seniorská mužská hádzaná v Michalovciach po troch sezónach opäť končí. Klub však úplne nezanikne, mládežnícke družstvá budú pokračovať aj naďalej. 


Hádzanári bronzového tímu si môžu hľadať nové angažmány. "So všetkými sme ukončili zmluvy a stali sa voľnými hráčmi,“ dodal S. Hudák. Reprezentant SR Patrik Hruščák a Ukrajinec Viačeslav Sadovij už prestúpili do majstrovského Tatrana Prešov, Lukáš Gamrát mieri do nemeckého Rostocku, o ukrajinské duo Kučer - Petrov sa zaujíma Sporta Hlohovec a Tibulevič zrejme bude hrať za Topoľčany. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL