Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej ani zranenie neprekazilo úspešný rok 2012


13.06.2013


Lýdia Jakubisová (Najlepšia hádzanárka SR za rok 2012): "S hádzanou ešte nekončím a dúfam, že aspoň takýto bude aj budúci rok"


Prvýkrát v kariére si individuálne ocenenie pre najlepšiu hádzanárku Slovenska prevzala v stredu v neskorých večerných hodinách v bratislavskom hoteli Bonbón Lýdia Jakubisová. Hráčka bundesligového Thüringer HC na slávnosti neskrývala radosť. "Určite ma to veľmi potešilo, je to odmena za tie roky, čo sa venujem hádzanej. Nie je totiž nič lepšie, ako keď môžete robiť, čo vás baví, a ešte získate za to aj ocenenie," uviedla bojovníčka na pohľadanie, ktorá sa ako pravá spojka dostala aj do najlepšej sedmičky za uplynulý rok.


Rok 2012 však nebol zo začiatku pre Jakubisovú ideálny, keďže sa ešte zotavovala z dlhodobého zranenia kolena. Napokon však stihla záver bundesligového ročníka. "Lekári ma stihli dať dokopy a mohla som odohrať niekoľko zápasov v play-off, v ktorom sme získali nemecký titul," vrátila k prvej polovici minulého roka ľavoruká hráčka využiteľná na postoch pravej krídelníčky či spojky. Ešte lepší v jej podaní bol druhý polrok. 


"Sezóna na jeseň bola dobrá. Vyšla mi letná príprava a darilo sa mi. Mali sme dobre rozbehnutú bundesligu, v Lige majstrov sme podávali super výkony. A aj keď sme nepostúpili ďalej zo skupiny, odohrali sme výborné duely, napríklad doma proti Podgorici či Viborgu. Pokiaľ ide o európske pohárové súťaže, bol to jeden z mojich najlepších rokov, hoci v minulosti som podobný zažila aj v Oldenburgu. V závere kalendárneho roka sme s reprezentáciou absolvovali vydarenú I. fázu kvalifikácie MS 2013, keďže sme si v Partizánskom vybojovali postup do play-off," dokončila hodnotenie uplynulého kalendárneho roka 31-ročná opora Thüringeru, ktorá má ešte na ďalšie dva roky platnú zmluvu. 


Jakubisová prevzala štafetu po päťnásobnej víťazke ankety Alžbete Tóthovej. "Už sme sa o tom spolu bavili počas nedávnej reprezentačnej akcie, ona mi tento úspech dopriala. Či budem pokračovať v jej šľapajach a niekedy sa jej vyrovnám v počte prvenstiev, to sa uvidí. S hádzanou ešte nekončím a dúfam, že aspoň takýto bude aj budúci rok," zaželala si rodáčka z Bojníc, ktorá túži po klubovom úspechu na európskej úrovni a s reprezentáciou po postupe na vrcholné podujatie. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL