Mar 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Najprv úspechy v Montpellieri, potom správna čechovská voľba


13.06.2013


Richard Štochl si trúfa aj na desiatku ocenení, ide však deň po dni, od zápasu k zápasu a krok po kroku


Stálicou vyhlasovania najlepších hádzanárov Slovenska je už vyše desaťročie Richard Štochl. Skúsený brankár vyhral anketu SZH aj za rok 2012 a v stredu si na slávnostnom vyhlásení v bratislavskom hoteli Bonbón v Petržalke prevzal cenu pre najlepšieho už ôsmykrát, pričom ostatných päť rokov nepribudlo na listinu víťazov iné meno ako jeho.


"Samozrejme, ešte ma baví vyhrávať, aj keď v tejto chvíli mám trochu pokazenú náladu pre stredajší nevydarený zápas s Chorvátmi. Myslím si, že uplynulý rok bol na klubovej úrovni výborný. Z úspešného pôsobenia vo Francúzsku, kde sme s Montpellierom vyhrali všetko, čo sa dalo, som odišiel do Ruska, a teda tak trochu do neznáma. Odchod do tímu Čechovskí Medvedi bol však pre mňa výzvou. Som rád, že som tam prestúpil. Považujem to za dobré rozhodnutie," poznamenal 37-ročný hráč ruského šampióna, ktorému tradične patrilo miesto na brankárskom poste v Najlepšej sedmičke roku 2012. 


V reprezentačnom drese s výnimkou účasti na ME 2012 v Srbsku nezažil v minulom roku veľa radosti. "V národnom tíme bolo toho viac, čo nepotešilo, keďže sme cez ´priechodných´ Bielorusov nepostúpili na MS 2013 a takisto sme nebodovali v úvodných dvoch dueloch kvalifikácie ME 2014," skonštatoval michalovský rodák. 


Štochlovi už len dve ocenenia chýbajú k dosiahnutiu desiatich prvenstiev, aj bez nich je najúspešnejším hádzanárom v histórii ankety SZH. "Keby sa mi podarilo dosiahnuť túto métu, bolo by to geniálne. Ja však idem deň po dni, od zápasu k zápasu a krok za krokom. Vždy sa snažím zvíťaziť a podať čo najlepší výkon. Som veľmi rád, že sa nájdu ľudia, ktorí ocenia moje výkony aj takýmto spôsobom, že vyhrám anketu. Človek už rozmýšľa o svojej budúcnosti, ale že by som chcel už končiť, to určite ešte nie. Takéto ocenenie ma posúva ďalej minimálne v tom smere, že má zmysel to, čo robím," dodal Richard Štochl, ktorý má pred sebou v reprezentačnom drese SR záverečný duel kvalifikácie ME 2014 v sobotu 15. 6. v Szegede proti Maďarom, potom už príde na rad zaslúžená dovolenka a oddych, neskôr sa začne pripravovať na novú sezónu. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL