Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Trandžíková a Gregor príjemne prekvapení


18.06.2013


Spoznajte dvoch nových členov Siene slávy slovenskej hádzanej


Minulý týždeň počas zápasu Slovensko - Chorvátsko vstúpilo do Siene slávy slovenskej hádzanej sedem nových členov. Túto udalosť mali možnosť sledovať nie len fanúšikovia hádzanej, ktorí prišli podporiť slovenských hádzanárov priamo do HANT arény na Pasienkoch, ale aj diváci doma pri televíznych obrazovkách. Daniely Trandžíkovej a Antona Gregora sme sa opýtali, čo pre nich vstup do siene slávy znamená a ako to s odstupom času vnímajú.

 

 














DANIELA TRANDŽÍKOVÁ (1956)

Pochádza z Melčíc, hrávala za Odevu Hlohovec, Štart Trenčín a ZVL Prešov, majsterka Československa 1986, 1987 i 1989 a semifinalistka EPM 1987, najlepšia hádzanárka Československa 1980, 1981 a 1988, 311-násobná reprezentantka, 657 gólov, strieborná na MS 1986, účastníčka OH 1980 (5.) i 1988 (5.).


http://www.youtube.com/watch?v=2GAoyW13fGc&feature=youtu.be

 

Tri otázky pre Danielu Trandžíkovú

Čo pre Vás znamená vstup do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Bola som veľmi poctená a zároveň potešená uvedením do Siene slávy slovenskej hádzanej. Je pekné, že si na nás spomenuli za to, čo sme za tie roky odviedli pre hádzanú.


Prekvapila Vás nominácia do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Príjemne ma to prekvapilo, hoci som už na to viackrát pomyslela. Rozhodne som to však nečakala a priznám sa, neverila som, že sa mi dostane niekedy tejto pocty.


Ako hodnotíte priebeh uvedenia do siene slávy pred fanúšikmi hádzanej?

- Slávnosť spojená s uvedením bola pekná, páčila sa mi. Oceňujem, že ju malo možnosť vidieť veľa ľudí, stretla som sa s kladnými reakciami. Celkovo u mňa prevažujú pozitívne dojmy.



 















ANTON GREGOR (1941)

Bývalý hráč bratislavských mužstiev Kovosmalt a ČH, dlhoročný funkcionár ČH, jej čestný člen, a SZH, v súčasnosti člen jeho výkonného výboru a predseda technickej komisie, v minulosti technický vedúci juniorskej (účasť na MS 1995) i seniorskej (účasť na ME 2006) reprezentácie Slovenska.


http://www.youtube.com/watch?v=uqb94RQt27M&feature=youtu.be


Tri otázky pre Antona Gregora

Čo pre Vás znamená vstup do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Môj celý život je spojený s hádzanou, preto sa tomuto oceneniu nesmierne teším. Dostal som sa medzi velikánov tohto športu. Moja kariéra je predovšetkým spätá s funkcionárskou činnosťou, počas ktorej som zastával rôzne posty. Som rád, že niekto ocenil túto dlhoročnú robotu a okrem hráčov a trénerov si všimol mravčiu prácu na funkcionárskom poli. Vďaka hádzanej sa celý čas pohybujem medzi mladými ľuďmi, čo ma napĺňa.


Prekvapila Vás nominácia do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Zaradenie do Siene slávy slovenskej hádzanej ma prekvapilo. Aj vzhľadom k tomu, že doteraz sa tejto pocty dostalo osobnostiam, ktoré vynikali na hráčskom a trénerskom poli. Ja som taká prvá funkcionárska lastovička.


Ako hodnotíte priebeh uvedenia do siene slávy pred fanúšikmi hádzanej?

- Ja som si to vyhodnotil ako perfektný spôsob uvedenia do siene slávy, dokonca to bolo v priamom televíznom prenose, takže z tejto stránky spokojnosť, dobre to bolo vymyslené.

 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL