Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Extraligové kluby svorne tvrdia, že sezónu aj dokončia


19.06.2013


Účastníci extraligy hádzanárov 2013/2014 zatiaľ neavizujú finančné problémy


V uplynulej sezóne extraligy hádzanárov viacero klubov bojovalo so závažnými či menej závažnými finančnými problémami. Súťažný ročník dokončilo všetkých deväť tímov, ale do nastávajúceho sa z ekonomických dôvodov neprihlásil bronzový medailista HC winLand Michalovce.


Pri príležitosti žrebovania nového ročníka sa zástupcovia účastníkov najvyššej slovenskej súťaže nevyhli otázke agentúry SITA, či majú nadchádzajúcu sezónu vykrytú tak, že nie je ohrozené ich účinkovanie, resp. nehrozí, že extraligu nedohrajú. Všetci oslovení zhodne deklarovali, že čierne scenáre zatiaľ nie sú na programe dňa a do sezóny idú s tým, že ju aj dokončia. 


Kritická situácia bola najmä v 1. MHK Košice. "Na predchádzajúci ročník chceme z hľadiska podmienok i výsledkov čo najskôr zabudnúť. Máme prísľuby, že budeme môcť pracovať v lepšom ekonomickom prostredí a extraligu riadne dobojujeme," uviedol sekretár košického klubu Dušan Timko. Po odstúpení vedenia boli problémy aj v HC Štart Nové Zámky. "Nebojím sa, že by sme súťaž nedokončili. Priznám však, že budeme pracovať na inej finančnej úrovni ako doteraz," poznamenal Mikuláš Kucsera, ktorý zastupoval Štart na utorkovom aktíve v Bratislave. Predstavitelia ŠKP, klubu z hlavného mesta, sa počas predchádzajúcich týždňov tiež venovali riešeniu ekonomickej situácie. Podarilo sa im ju stabilizovať, o čom svedčia slová generálneho manažéra Ľubomíra Orosza, že do súťaží prihlásili všetky svoje družstvá. Vykrytie extraligovej sezóny ohlásili obaja nováčikovia. "Sezónu máme finančne zabezpečenú a regulárne ju odohráme," vyhlásil funkcionár ŠKH Agrokarpaty Pezinok Dušan Baďura st. Ani v MHák Martin nemajú obavy z problémov, ktoré by mohli viesť až k odstúpeniu zo súťaže. "V najvyššej súťaži, na ktorú sa veľmi tešíme aj s našimi fanúšikmi, budeme účinkovať s podporou mesta. Hokej má u nás problémy, športom číslo jeden sa v Martine stáva hádzaná. Neverím, že by sa udiali veci, pre ktoré by sme nedokončili extraligu," povedal riaditeľ MHáK Róbert Klimo. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL