Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Pre Damitšovú česť a pocta, pre Palšu aj zadosťučinenie


26.06.2013



Slovenský zväz hádzanej predstavuje Alenu Damitšovú a Pavla Palšu, ktorí spolu s ďalšími piatimi významnými osobnosťami hádzanej vstúpili v stredu 12. júna 2013 medzi 24 členov Siene slávy slovenskej hádzanej.








ALENA DAMITŠOVÁ (1962)

Odchovankyňa Brezovej pod Bradlom, hrávala za ZVL Prešov, majsterka Československa 1984, 1986, 1987 i 1989 a semifinalistka EPM 1986/87, Lokomotivu Záhreb, víťazka Pohára IHF 1991, a Podravku Koprivnica, majsterka Chorvátska 1993 a 1994, najlepšia hádzanárka Československa 1983, 187-násobná reprezentantka, 460 gólov, strieborná na MS 1986, účastníčka OH 1988 (5.).


http://www.youtube.com/watch?v=kEO_U-NalLQ


Tri otázky pre Alenu Damitšovú

Čo pre Vás znamená vstup do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Je to pre mňa veľká česť a pocta.


Prekvapila Vás nominácia do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Bolo to pre mňa prekvapenie, že som sa dostala do tejto spoločnosti


Ako hodnotíte priebeh uvedenia do siene slávy pred fanúšikmi hádzanej?

- Spôsob uvedenia do siene slávy sa mi pozdával, dostalo sa do povedomia mnohých ľudí. Pre mňa to bolo veľmi pekné.





PAVOL PALŠA (1945)

Pochádza z Prešova, bývalý hráč tamojšieho Tatrana a počas základnej vojenskej služby ČH Bratislava (1965 – 77), po ukončení kariéry tréner a funkcionár, spoluzakladateľ ženského klubu v ZVL Prešov, bývalý člen výkonného výboru SZH a jeho komisie mládeže, v súčasnosti prezident Prešovského krajského zväzu a člen správnej rady SZH. 


http://www.youtube.com/watch?v=95qiXV4E8d4


Tri otázky pre Pavla Palšu

Čo pre Vás znamená vstup do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Každého poteší takéto ocenenie, je to jedno z najvyšších športových vyznamenaní. S hádzanou som začal v roku 1958 a odvety sa jej venujem v rôznych pozíciách, či už ako hráč, tréner i funkcionár, až doteraz. Je to pre mňa zadosťučinenie, že to, čo som robil, nebolo zbytočné a malo to zmysel. Som na toto ocenenie pyšný.


Prekvapila Vás nominácia do Siene slávy slovenskej hádzanej?

- Ja som typ človeka, ktorý rád dosahuje čo najvyššie méty. Vždy som sa snažil robiť tak, aby bolo vidieť za mnou odvedenú prácu. Každý športovec by chcel byť členom siene slávy, aj ja som v kútiku duše veril, klamal by som, keby som tvrdil niečo iné. Toto ocenenie prišlo z môjho pohľadu prirodzene. Som veľmi rád, že to takto dopadlo a dostalo sa mi tej pocty práve teraz, veď roky utekajú. Bolo to milé. Som rád, že sa na mňa nezabudlo.


Ako hodnotíte priebeh uvedenia do siene slávy pred fanúšikmi hádzanej?

- Keď sa deje niečo v priamom prenose, tak je to najprirodzenejšie. Bolo to prekrásne, malo to hlavu i pätu. Hoci samotné uvedenie trvalo len desať minút, stačilo to na patričné predstavenie ľudí uvádzaných do siene slávy. Videlo to veľa ľudí v hľadisku, ktorí nám zatlieskali.


slovakhandball.sk




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL