Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

ČR chce so Slovenskom organizovať spoločný svetový šampionát


01.07.2013


Nový prezident Českého zväzu hádzanej Aleš Pospíšil prezentoval hlavné ciele svojej budúcej práce, medzi ktorými sa objavila aj kooperácia so Slovenskom


Novým prezidentom Českého zväzu hádzanej sa v sobotu stal Aleš Pospíšil. Štyridsaťpäťročný bývalý ligový hráč a generálny konzul v New Yorku okamžite po zvolení do funkcie prezentoval hlavné ciele svojej budúcej práce, medzi ktorými sa objavila aj kooperácia so Slovenskom.


"Zvážime užšiu spoluprácu so Slovákmi. Je výhoda, že už od žiackych čias veľmi dobre poznám prezidenta Slovenského zväzu hádzanej Jaroslava Holešu. Chcem, aby sme naše priateľstvo maximalizovali v prospech hádzanej. Musíme začať diskusiu o spoločných majstrovstvách sveta v roku 2019. Dovtedy je síce ešte ďaleko, ale nemôžeme otáľať. Takí Francúzi už rozbehli kampaň na MS 2017, ktoré sa budú hrať u nich. Musíme taktiež prebrať to, aby mala spoločná ženská súťaž WHIL rastúcu úroveň. Rozmýšľam aj o Československom pohári, ktorý by mohol byť nadstavbou najvyššej mužskej súťaže, ako aj o množstve spoločných aktivít v oblasti marketingu. Rozhodne budem chcieť zriadiť československú sieň slávy," vyhlásil Pospíšil, ktorý vo funkcii nahradil doterajšieho prezidenta Jaroslava Chvalného. 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL