Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Žreb nebol k Slovenkám v LM žien milosrdný


01.07.2013


Lýdia Jakubisová (opora Thüringer HC): "Kto chce niečo dosiahnuť a postúpiť, musí sa ´pobiť´ aj s najsilnejšími tímami"


Od piatkového večera je známe zloženie základnej skupinovej fázy Ligy majstrov žien 2013/2014, v ktorej síce šampión SR Iuventa Michalovce neštartuje, ale slovenská hádzaná v nej bude mať zastúpenie vďaka dvojici Lýdia Jakubisová, Petra Popluhárová.


Žreb na viedenskom zámku Schönbrunn nemal s ich nemeckým klubom Thüringer HC zľutovanie. Bundesligový majster sa ocitol v A-skupine, kde bude o dve postupové priečky do hlavnej skupinovej fázy bojovať s maďarským obhajcom minulosezónneho celkového prvenstva Györi Audi ETO KC, rakúskym klubom Hypo Niederösterreich a víťazom 3. skupiny II. fázy kvalifikácie, ktorý vzíde z kvinteta: HCM Baia Mare (Rum.), Team Tvis Holstebro (Dán.), postupujúci z dvojice SERCODAK Dalfsen (Hol.) - Muratpasa B.S.K. (Tur.) a Viborg HK (Dán.). 


"Žreb k nám skutočne nebol najmilosrdnejší. Samozrejme, najväčším favoritom je Györ. Určite to nebudeme mať ľahké ani proti Hypu, ktorému však máme čo vracať, keďže nás v uplynulom ročníku vyradil v semifinále PVP. Pokiaľ ide o posledného účastníka skupiny, tak je to vlastne jedno. Kto chce niečo dosiahnuť a postúpiť, musí sa ´pobiť´ aj s najsilnejšími tímami. Hlavnou úlohou bude pre nás vyhrať domáce zápasy. Keď k tomu pridáme nejaký bodík navyše aj z duelov vonku, bude to len plus. V každom prípade sa znovu teším na Ligu majstrov. Je to opäť výzva. Uvidíme, v akej forme sa v tejto prestížnej súťaži predstavíme," uviedla pre agentúru SITA po vyžrebovaní skupín LM Lýdia Jakubisová, najlepšia hádzanárka SR za rok 2012. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL