Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Extraligistom sa budú počítať aj body z duelov so SR 20


08.07.2013



Od vyžrebovania nového ročníka extraligy v hádzanej mužov je známe, že v sezóne 2013/2014 sa v najvyššej slovenskej súťaži predstaví aj tím vystupujúci pod názvom SR "20". Model vstupu do extraligy výberu zloženého z mladých prešovských hráčov, ktorí budú štartovať mimo súťaže ako jedenásty účastník, pripravila v uplynulých dňoch pracovná skupina zložená z predstaviteľov Slovenského zväzu hádzanej, vedenia súťaže a zástupcu klubu Tatran Prešov. Jej návrh následne schválila hracia komisia SZH v súčinnosti so zodpovednými členmi výkonného výboru SZH.


Družstvo SR "20" bude štartovať iba v základnej časti, v ktorej odohrá s každým dve majstrovské stretnutia (doma - vonku). Po absolvovaní dovedna 20 zápasov už ďalej v súťaži nepokračuje. Všetky tímy si získané body aj skóre zo základnej časti prenášajú do nadstavby vrátane zápasov s družstvom SR "20", ktoré bude umiestnené v tabuľke vždy "pod čiarou“, ale s reálne dosiahnutými bodmi a skóre.


Za SR "20" môžu nastupovať hráči s platným registračným preukazom Tatrana Prešov narodení po 1. januári 1994 a navyše Dávid Šterbinský (ročník nar. 1993) s Romanom Drobňákom (1992). Hráči a tréneri musia byť uvedení na samostatnom zozname potvrdenom riadiacim orgánom súťaže - riaditeľom súťaže, resp. HK SZH. V základnej časti súťaže nie je možný štart hráča z "dvadsiatky" za žiadne iné družstvo extraligy mužov, ani z iného extraligového tímu nemôže za družstvo SR "20" nastúpiť žiadny hráč.


Domáce duely odohrá družstvo SR "20" vždy v prešovskej Tatran handball aréne ako "dvojzápas“ (sobota - nedeľa) so stretnutím Tatrana Prešov a jeho súpera. Na súperových ihriskách absolvuje SR "20" svoje vystúpenia v týždni - spravidla v stredu, ak sa kluby nedohodnú inak - dohoda podlieha schváleniu HK SZH. Kompletná organizácia a náklady domácich súbojov SR "20" v Prešove a tiež aj zápasov u súperov vrátane cesty a nákladov s tým súvisiacich je v réžii Tatrana Prešov.


SR "20" absolvuje premiéru v nedeľu 1. septembra o 16.00 h v Tatran handball aréne v rámci 1. kola extraligy proti ŠKP Bratislava.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL