Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová má presnú mušku aj pri streľbe z luku


12.07.2013


Najlepšia hádzanárka SR 2012 na úvod prípravy s netradičnou cenou - bronzovým šípom


Najlepšia slovenská hádzanárka za uplynulý rok Lýdia Jakubisová nepodáva kvalitné výkony len na palubovke, ale svoj talent dokázala aj pri inej športovej činnosti. Zaujímavé spestrenie na úvod prípravy čakalo hráčky bundesligového Thüringer HC. Na pôde FSV 1950 Gotha absolvovali súťaž v lukostreľbe. Jakubisová ukázala predpoklady aj pre streľbu na terč, keď mala tretiu najpresnejšiu mušku za Holanďankou Martine Smeetsovou a Marieke Blaseovou.


"Na začiatok sezóny zvyčajne máme vždy na programe aj niečo iné ako hádzanú. Bolo to zaujímavé, aj keď ma z napínania luku boleli prsty. Nikdy predtým som z luku nestrieľala. Najskôr sme si to len vyskúšali, vtedy sa mi podarilo terč aj minúť. Potom som však už nejako triafala a umiestnila sa na 3. priečke, vďaka čomu som vyhrala symbolický bronzový šíp," povedala pre agentúru SITA Jakubisová na margo netradičnej súťaže hádzanárok úradujúceho nemeckého majstra, do ktorej sa mimo poradia zapojil aj tréner Herbert Müller a bol najlepším lukostrelcom vo farbách Thüringer HC. 


"Hoci normálne sa strieľa na 90-metrovú vzdialenosť, my sme mali terč na pätnásť metrov. Každý mal k dispozícii šesť šípov. Moja slovenská spoluhráčka Peťa Popluhárová túto športovú aktivitu vynechala, keďže sa venovala študijným povinnostiam," pokračovala bojnická rodáčka. 




Medzi hádzanárskymi lukostrelkyňami bola aj budúca nádejná športovkyňa, ktorej sa ušla čestná cena pre najmladšiu účastníčku. "Strieľala aj moja dcérka Lili a tiež jej to išlo. Pri prednáške o lukostreľbe sme sa dozvedeli, že je to šport vhodný aj pre deti a využíva sa ako liečebná metóda pre hyperaktívne deti," dodala ľavoruká krídelníčka Jakubisová.


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL