Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Podľa Poloza by Beňušková bola pre reprezentáciu SR prínosom


15.07.2013


Nový kouč hádzanárok SR Dušan Poloz: "Zákulisné veci ma nezaujímajú. Ja sa pozerám dopredu a idem do toho s čistým štítom. Chcem osloviť každú, o ktorej si budem myslieť, že nám môže pomôcť. Rozhodnutie je potom už na každej z nich"


Predĺženou rukou strojcu minulosezónnych úspechov hádzanárok DHK Baník Most Dušana Poloza je na ihrisku slovenská stredná spojka Petra Beňušková. Po vymenovaní Poloza do funkcie trénera reprezentácie žien Slovenska opäť vyvstala otázka, či sa do národného tímu nevráti táto skúsená stredná spojka. Český kormidelník by 31-ročnú Beňuškovú vo svojom kádri rád uvítal.


"Určite by bola prínosom. V drese Mostu riadila celú hru, hoci chvíľu trvalo, kým si zvykla na systém, nový koučing i spôsob tréningov. Všetko však chce svoj čas. Potom však počas sezóny hrala v družstve prím, najmä v útočnej činnosti držala dirigentskú taktovku vo svojich rukách. V každom prípade je to platná hráčka, v Moste jedna z najdôležitejších. Túto rolu by mohla prevziať aj v reprezentácii, ale rozhodnutie je výlučne na nej. V pondelok začíname v klube prípravu a budem s ňou o tom prvýkrát hovoriť," uviedol k tejto téme pre agentúru SITA Dušan Poloz, ktorý plánuje osloviť s ponukou bojovať v slovenských farbách všetky hráčky. "Ak nemajú vnútornú motiváciu, tak je zbytočné, aby boli v reprezentácii, lebo neodovzdajú potrebný výkon. Petru tiež oslovím, ale v žiadnom prípade ju nebudem presviedčať. Nepoznám dôvody, prečo hráčky odmietali reprezentovať. Nebudem po nich pátrať, ani sa vŕtať v minulosti. Zákulisné veci ma nezaujímajú. Ja sa pozerám dopredu a idem do toho s čistým štítom. Chcem osloviť každú, o ktorej si budem myslieť, že nám môže pomôcť. Rozhodnutie je potom už na každej z nich," vyhlásil nový tréner Sloveniek. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL