Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Juniorky zvládli aj druhé sústredenie v Skalke pri Kremnici


15.07.2013



Slovenské juniorky absolvovali v posledných týždňoch dve sústredenia, ktoré im pomohli pripraviť sa na blížiaci európsky šampionát v Dánsku (1. - 11. august 2013). Prvé sústredenie mladé hádzanárky absolvovali koncom júna v Jasnej, na druhé sústredenie sa presunuli do Skalky pri Kremnici. Či sústredenia dopadli úspešne a dievčatá splnili očakávania sme sa opýtali reprezentačnej trénerky SR "19" Dariny Sverákovej.


Hovorí trénerka Darina Sveráková:

V Jasnej sme uskutočnili rekondičné sústredenie zamerané na objem. Absolvovali sme štyri vysokohorské túry, na ktorých sme prekonali 30 výškových kilometrov. Dievčatá si preverili svoje morálno-vôľové vlastnosti. Mnohé z nich takýto záber zažili prvýkrát. Napriek tomu sa tešili zo spoločných zážitkov pri prekonávaní výškových metrov na Chopku. Z nominovaných dievčat chýbali len Jurigová pre dovolenku a Olšovská mala v škole skúšky. Na zraze sa nikto nezranil a tak sme sa v plnej zostave stretli v sobotu na Skalke.




Čo bolo náplňou sústredenia?

Keďže môj asistent Peter Olšavský bol na dlhodobo plánovanej zahraničnej dovolenke oslovila som PaedDr. Martina Belasa PHD z FTVŠ a po spoločnej konzultácii sme pripravili trojfázové tréningy. Po raňajšom polhodinovom výbehu bol na programe doobedňajší kondičný blok. Poobede sme sa zamerali na rozvoj výbušnej sily dolných a horných končatín a dievčatá sa dostali aj k hádzanárskej lopte.




Ako dievčatá zvládali každodennú záťaž?

Tu musím obrazne povedané “sňať klobúk“ pred našim masérom Miňom Kasakovom. Dennodenne stihol premasírovať celé družstvo a jeho „zlaté ručičky“ vyháňali únavu po ťažkej práci. Samozrejme každý deň sme mali saunu a tiež bazén.




Ako sa správal kolektív?

Okrem popoludňajšieho spoločného posedenia, kde si mohli dievčatá „pokecať“ sme na utuženie kolektívu pripravili záverečnú opekačku. Dievčatá si svoje postoje vydiskutovali medzi sebou a verím, že tým čo si menej siahli na dno svojich síl ostatné dohovorili.





Máte odozvu dievčat na kondičnú prípravu?

Je to skôr otázka pre hráčky, ale pokiaľ sme sa individuálne bavili tak dievčatá si prípravu pochvaľovali. Verím, že sa to prejaví na ich výkonnosti.




Čo vás čaká pred odchodom na európsky šampionát?

Už 18. júla sa stretneme v Považskej Bystrici na zraze, v ktorého závere v nedeľu 21. júla odohráme priateľské stretnutie v Olomouci s Češkami. Pred odchodom na ME odohráme ešte jeden priateľský zápas v Rakúsku a 31. júla odlietame do Dánska.






SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL