Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Úspech dvojice Mandák – Rudinský na ME v plážovej hádzanej


15.07.2013



Ako sme už minulý týždeň napísali, úspešne si počínala na ME v plážovej hádzanej naša rozhodcovská dvojica Boris Mandák – Mário Rudinský. Na ME v plážovej hádzanej mužov a žien, ktoré prebiehali počas 5. - 14. júla 2013 v Dánskom Randersi, čiže nasledovali po vyvrcholení šampionátu juniorov, kde naša dvojica rozhodovala finálový zápas Maďarsko - Turecko. Slovenskí rozhodcovia pokračovali vo výborných výkonoch a komisia rozhodcov EHF im zverila aj záverečný zápas ME v kategórii žien (Maďarsko - Dánsko). Srdečne gratulujeme k výbornej reprezentácii a potvrdeniu vysokej úrovne našich rozhodcov v rámci  EHF.   


Reprezentanti Chorvátska obhájili na 8. majstrovstvách Európy v plážovej hádzanej v dánskom Randerse titul spred dvoch rokov z Umagu, keď vo finále mužskej kategórie už tretíkrát za sebou zdolali Rusov (2:0) a vybojovali tretie zlato v histórii. Výhodu domáceho prostredia zužitkovalo Dánsko na zisk prvého cenného kovu - bronzu. 

Na turnaji žien nezopakovali Chorvátky svoj triumf z ME 2011 a skončili až deviate. Najlepšie si počínali maďarské hráčky, ktoré vo finálovom stretnutí vyhrali nad Dánkami (2:1) a premiérovo sa tešili z prvenstva na tomto podujatí. FinálDomáce severanky už druhýkrát za sebou stroskotali v rozhodujúcom dueli. Na bronzovej pozícii skončili Nórky, ktoré na rozdiel od šampionátu v Umagu tentoraz zvládli súboj o konečné 3. miesto. 


8. ME mužov a žien v plážovej hádzanej v Randerse: 

MUŽI 
finále: Chorvátsko - Rusko 2:0 
o 3. miesto: Dánsko - Srbsko 2:1 

Konečné poradie: 1. Chorvátsko, 2. Rusko, 3. Dánsko, 4. Srbsko, 5. Španielsko, 6. Ukrajina, 7. Maďarsko, 8. Nórsko, 9. Poľsko, 10. Turecko, 11. Švédsko, 12. Švajčiarsko, 13. Taliansko 


ŽENY 
finále: Maďarsko - Dánsko 2:1 
o 3. miesto: Nórsko - Ukrajina 2:1 

Konečné poradie: 1. Maďarsko, 2. Dánsko, 3. Nórsko, 4. Ukrajina, 5. Taliansko, 6. Rusko, 7. Španielsko, 8. Turecko, 9. Chorvátsko, 10. Švajčiarsko, 11. Grécko, 12. Poľsko, 13. Švédsko


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL