Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Popluhárová tehotná, nemecký majster si musí nájsť náhradu


15.07.2013


Thüringer HC hľadá posilu na post spojky, Slovenka Petra Popluhárová bude matkou


Nový tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz nebude môcť v nadchádzajúcich mesiacoch využiť služby Petry Popluhárovej. Onedlho dvadsaťpäťročná spojka nebude k dispozícii nielen reprezentačnému tímu žien SR, ale ani družstvu nemeckého majstra Thüringer HC, keďže je tehotná.


Rodáčka z Partizánskeho sa namiesto tvrdej letnej tréningovej driny bude v najbližšom období pripravovať na materské povinnosti. Popluhárová očakáva narodenie svojho prvého potomka začiatkom januára. Šéftréner THC Herbert Müller, ktorý je aj Popluhárovej životným partnerom, oznámil, že klub sa pokúsi v čo najkratšom čase nájsť za Slovenku adekvátnu náhradu. 


Petra Popluhárová je odchovankyňou hádzanej v Partizánskom, na Slovensku si dve sezóny obliekala dres HK Slovan Duslo Šaľa a v legionársky debut okúsila v 1. FC Norimberg. V tíme Thüringer HC, kde pôsobí od ročníka 2010/2011, je jej spoluhráčkou aj krajanka Lýdia Jakubisová, najlepšia hádzanárka SR za rok 2012. 


Hádzanárky THC sú od pondelka na týždňovom sústredení v Zeulenrode, kde sa pripravujú na nadchádzajúcu sezónu, v ktorej budú obhajovať nemecké "double" a pokúsia sa preraziť aj v Lige majstrov. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL