Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Ž. Tóthová opustila dijonskú trojku, má v tom prsty Pineauová


19.07.2013


Na prestupe brankárky Žanety Tóthovej do tímu Stella Saint-Maur má zásluhu najlepšia hádzanárka sveta za rok 2009


Slovenská hádzanárka Žaneta Tóthová zostáva na najbližšie obdobie verná Francúzsku. Dvadsaťosemročná brankárka síce ukončila svoje 2,5-ročné pôsobenie v klube Cercle Dijon Bourgogne, ktorému sa nepodarilo udržať v najvyššej domácej súťaži (vo Francúzskom pohári 2012/2013 bol finalistom), ale nový angažmán si opäť našla v krajine galského kohúta.


"Mojím novým družstvom je Stella Saint-Maur, ktoré účinkuje v N1, čo je tretia najvyššia súťaž. Ciele v klube sú určite postupové. Ak by sa nám podarilo prebojovať do D2, na ďalší rok by sme chceli ísť aj do elitnej D1. Dohodla som sa na ročnej zmluve s opciou," povedala pre agentúru SITA Ž. Tóthová. 


O ambicióznosti Saint-Mauru svedčí aj pomoc od víťazky ankety Medzinárodnej hádzanárskej federácie o najlepšiu hráčku sveta za rok 2009 Allison Pineauovej, ktorá je hráčkou macedónskeho ŽRK Vardar Skopje. "Zobrala si klub na starosť, takže je tu profesionálnejšie ako predtým. Pineauová pôsobí ako manažérka, vybavovala prestupy a sponzorov. Ona má zásluhu na tom, že budem chytať v tomto klube," prezradila zaujímavosť slovenská hádzanárka. 


Tóthová bola v uplynulom období súčasťou slovenského tria v Dijone, kde zostali naďalej pôsobiť Martina Školková a Veronika Vorreiterová. "Ja som chcela zotrvať vo Francúzsku. Myslím si, že Stella Saint-Maur je ambiciózny klub, navyše môžem byť s priateľom, českým reprezentantom hrajúcim za US Ivry Ondřejom Šulcom, takže som spokojná," vysvetlila Žaneta Tóthová, ktorá bola na Slovensku aj hráčkou ŠKP Banská Bystrica. Do hádzanárskeho povedomia sa dostala až počas legionárskeho pôsobenia v Maďarsku, kde chytala najskôr za budapeštiansky Vasas a potom dva roky v Békéscsabe, z ktorej prestúpila v decembri 2010 do už spomenutého Dijonu. 


Zo Štúrova pochádzajúca brankárka sa v ostatnom čase vytratila z reprezentácie SR. V nomináciách už bývalého kouča Petra Sabadku absentovalo nielen jej meno, ale i jej klubových spoluhráčok z Dijonu. Príchodom nového kordmielníka Dušana Poloza by sa mohlo v tomto smere niečo zmeniť. "Ja som aj doteraz chcela reprezentovať, ale z druhej strany nebol záujem. Keď ma tréner povolá, určite rada prídem," dodala Tóthová, pre ktorú by nadchádzajúca kvalifikácia ME 2014 mala špecifickú príchuť. Súperkami Sloveniek sú totiž aj Francúzky, hlavné favoritky 2. kvalifikačnej skupiny. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL