Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Czanikovej Trier predsa len prvoligový


22.07.2013


DJK/MJC Trier sa administratívnym zásahom vrátili späť do I. bundesligy hádzanárok


V družstve hádzanárok DJK/MJC Trier zavládlo v marci veľké sklamanie, keďže po 13 rokoch malo opustiť najvyššiu nemeckú súťaž žien. Od uplynulého víkendu však v klube, ktorý pred 10 rokmi získal bundesligový titul, môžu smútok zo zostupu zameniť za radosť z návratu do I. ligy. Vedenie súťaže oznámilo, že DJK/MJC Trier v zozname účastníkov nahradí FHC Frankfurt nad Odrou. Siedmy tím konečnej tabuľky uplynulého ročníka totiž ohlásil insolventnosť.


"Táto správa je ešte čerstvá, dozvedeli sme sa ju v sobotu na spoločnej grilovačke. Samozrejme, že nás to veľmi potešilo, I. bundesliga má svoju veľmi dobrú kvalitu. Vypadnutie bolo pre Trier veľkým sklamaním, veď družstvo pôsobilo v najvyššej súťaži trinásť rokov," uviedla pre agentúru SITA slovenská hráčka DJK/MJC Andrea Czanik-Weibelová. 


Vedenie súťaže sa namiesto jedenástich klubov bez zostupujúceho v I. bundeslige (16 v II. bundeslige) rozhodlo pre variant s dvanástimi medzi elitou (15 v II. lige), čo je zo športového hľadiska prijateľnejšie riešenie, keďže bude v najvyššej súťaži o čo hrať aj na spodných priečkach. Prázdne miesto v menoslove jej účastníkov vyplní Trier. 




"Keďže I. bundesliga sa začína skôr - už 31. augusta, určite nastanú aj nejaké zmeny v pláne prípravy. Viac sa dozvieme v pondelok na tréningu, kde sa máme stretnúť s vedením klubu. Myslím si, že máme oveľa lepšie družstvo ako v predchádzajúcej sezóne, a preto verím, že v nadchádzajúcom ročníku budeme statočne zbierať body," poznamenala skúsená opora 11. tímu tabuľky sezóny 2012/2013. 


Hádzanárky Trieru v týchto dňoch tvrdo zaberajú počas letnej prípravy. Zameriavajú sa predovšetkým na kondíciu. "Momentálne sme skončili druhý týždeň náročnej hrubej prípravy, v ktorej zatiaľ len beháme a beháme. Pripravujeme sa s atletickým špecialistom Marcom Kowalinským," povedala k tréningovej náplni Czanik a pokračovala: "Bez ohľadu na to, či budeme hrať I. alebo II. ligu, sme začali tohtosezónnu prípravu nielen s veľkým rešpektom a nasadením, ale aj s novými hráčkami, trénerským tímom, ako aj chuťou čo najrýchlejšie sa vrátiť do I. bundesligy." 


Tridsaťtriročná pivotka sa rýchlo etablovala medzi nemeckou elitou a hneď vo svojej prvej legionárskej sezóne po prestupe zo Slovana Duslo Šaľa sa zaradila medzi kľúčové hráčky Trieru. Czanik sa bude snažiť aj v nadchádzajúcej sezóne podávať kvalitné výkony, ktorými by mohla upútať pozornosť nového kouča národného tímu žien SR Dušana Poloza. 


"Prípadná pozvánka do reprezentácie by ma určite potešila. Svojimi výkonmi chcem byť v prvom rade prospešná klubu, lebo jeho dres si obliekam. Ak zapadnem do koncepcie nového reprezentačného trénera, budem len a len potešená," dodala na záver Slovenka. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL