Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Juniorky SR otestujú pred odchodom na ME Rakúšanky


24.07.2013


Juniorské hádzanárky Slovenska sa zídu v sobotu v Bratislave na záverečnú fázu prípravy pred augustovým európskym šampionátom


Kormidelníci hádzanárskej reprezentácie junioriek Slovenska Darina Sveráková a Peter Olšavský nominovali káder na záverečné sústredenie pred odchodom na majstrovstvá Európy hráčok do 19 rokov v Dánsku (Kolding a Sönderborg, 1. - 11. 8. 2013). Trénerská dvojica pozvala 17 hráčok. Z výberu, ktorý v máji úspešne absolvoval turnaj 7. skupiny kvalifikácie v Michalovciach, chýba zo zdravotných dôvodov spojka Nikoleta Krokavecová z HK Slovan Duslo Šaľa. Naopak, do tímu sa vracia krídelníčka Diana Tomášechová z ŠKP Bratislava. Mladé Slovenky majú zraz plánovaný na sobotu 27. júla v bratislavskom Dome športu, súčasťou sústredenia bude aj medzištátny prípravný zápas s rakúskymi rovesníčkami. Juniorky SR sa na ME 2013 predstavia v základnej A-skupine spoločne s Nórkami, Rumunkami a Portugalkami.


Nominácia junioriek SR na záverečné sústredenie pred odchodom na ME 2013 v Dánsku (klubová príslušnosť jednotlivých hráčok je uvedená ešte podľa sezóny 2012/2013): 
brankárky: Lenka Janešíková (MHK Bytča), Anna Kvasnicová (HK Štart Trenčín), Simona Csáková (UDHK ŠG Nitra) 
krídla: Darina Šichmanová (MHK Bytča), Lívia Klučková (HKM Chirana Medical Šurany), Lea Poórová (ŠKP Piccard Senec), Sofia Nagyová (Iuventa Michalovce), Diana Tomášechová (ŠKP Bratislava) 
pivotky: Barbora Königová (UDHK ŠG Nitra), Nikola Jurigová (Inter SC Bratislava), Vladimíra Kišíková (Iuventa Michalovce) 
spojky: Alica Kostelná (MHK Bytča), Veronika Habánková, Mária Olšovská (obe Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (UDHK ŠG Nitra), Petra Varjassiová (Inter SC Bratislava), Martina Sláviková (HK Slovan Duslo Šaľa) 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL