Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Polláková bola pre Borussiu Dortmund prioritou


29.07.2013


Trénerka hádzanárok Borussie Dortmund Alice Voglerová o novej slovenskej akvizícii Alžbete Pollákovej: "Jej skúsenosti a univerzálnosť nám otvárajú nové možnosti v našej hre"


Slovenská hádzanárka Alžbeta Polláková už "zarezáva" vo svojom novom nemeckom pôsobisku. Dvadsaťdeväťročná spojka bude od nadchádzajúcej sezóny hráčkou Borussie Dortmund, účastníka II. bundesligy. "Družstvo začalo trénovať už skôr, ja som sa pripojila 15. júla. Zatiaľ som tu iba krátko, ešte sa len rozkukávam a spoznávam mesto, v ktorom bývam v centre neďaleko BVB štadióna," uviedla Polláková, ktorá figurovala na zozname kandidátok na posilnenie dortmundského tímu na najvyšších miestach.


"Príchod Pollákovej bol pre nás absolútnou prioritou. Získali sme atleticky dobre disponovanú, dynamickú i technicky vybavenú hráčku. Jej skúsenosti a univerzálnosť nám otvárajú nové možnosti v našej hre. Veľkým plusom sú okrem toho aj Betkine kvality v obrane," povedala trénerka Borussie Alice Voglerová na adresu slovenskej legionárky, ktorá si v uplynulej sezóne obliekala dres ŠKP Piccard Senec. 


Alžbeta Polláková patrí do kádra reprezentácie žien Slovenska. Tiež privítala obsadenie uvoľneného postu kormidelníka národného tímu Dušanom Polozom: "Každopádne je to dobrá voľba. Poloz je mladý a ambiciózny tréner, ktorý mal úspešnú uplynulú sezónu s hádzanárkami Baníka Most. Verím, že svojím priateľským prístupom bude prospešný aj v slovenskej ženskej reprezentácii," poznamenala k tejto téme pre agentúru SITA A. Polláková. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL