Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slovenské kadetky zdolali súperky z Rumunska


01.08.2013


1. zápas Slovensko - Rumunsko 22:28 2. zápas Slovensko - Rumunsko 27:24 (12:9)


V stredu 31. júla kadetky SR zavŕšili sedemdňové herné sústredenie v Nitre, kde sa počas troch dní predstavili na palubovke štyrikrát. Počas stredajšieho popoludnia odohrali dve stretnutia s kvalitným súperom z Rumunska. V oboch zápasoch ukázali stúpajúcu kvalitu svojich výkonov, keď s favorizovaným súperom v prvom stretnutí dlho hrali vyrovnanú partiu a konečný výsledok sa zrodil až v poslednej štvrtine zápasu. Mladé hádzanárky doplatili na chvíľkovú nepozornosť v útoku a zbytočne stratené lopty dokázali Rumunky potrestať rýchlymi kontrami a stanoviť tak konečný rezultát.

 

V druhom stretnutí sa prezentovali agresívnejšou vysunutou obranou, ktorá sa ukázala byť tým pravým na hru rýchlonohých súperiek. Postupne si budovali náskok, ktorý už v polčase /12:9/, sľuboval vyrovnanejší priebeh druhého dejstva. Dievčatá pokračovali v koncentrovanom výkone v obrane a zodpovednou hrou v útoku dokázali navýšiť vedenie na rozdiel až šiestich gólov. V nervóznom závere došlo k vylúčeniam na oboch stranách a však cennú výhru si už nenechali ujsť.

 

 

Slovensko - Rumunsko 22:28 

Zostava a góly Slovensko: Ferenčíková, Čičáková- Blehová 8, Žákovská 2, Španihelová , Kovácsová, Gajdošová, Simič, Kocaníková, Pošiváková 1, Šumberová 1/1, Šutranová 1, Pastorková 1, Szabó 2, Majerníková, Gajdošíková 3, Juríková 2.

 


Slovensko - Rumunsko 27:24 (12:9)

Zostava a góly Slovensko: Ferenčíková, Čičáková- Blehová 3, Žákovská 1, Španihelová , Kapsová 3, Gajdošová 4, Simič 4, Kocaníková 2, Pošiváková , Šumberová 1, Pastorková 1, Szabó 2, Majerníková, Gajdošíková 7/4, Juríková, Gregušová.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL