Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Slovenky opäť prehrali a budú hrať o 15. miesto


10.08.2013


Majstrovstvá Európy hádzanárok do 19 rokov v Dánsku: Slovensko - Chorvátsko 25:27 (9:15)


Slovenské hádzanárske reprezentantky aj vo svojom predposlednom vystúpení na turnaji majstrovstiev Európy hráčok do 19 rokov v Dánsku (1. - 11. 8. 2013) ťahali za kratší koniec. Sériu prehier nepretrhli ani v piatok, keď v zápase o 13. - 16. miesto podľahli v Sönderborgu chorvátskym rovesníčkam 25:27 (9:15). Za najlepšiu hráčku duelu v drese junioriek SR vyhodnotili spojku Máriu Olšovskú. Zverenky trénerskej dvojice Darina Sveráková - Peter Olšavský budú mať poslednú šancu dosiahnuť na tohtoročnom šampionáte víťazstvo v sobotňajšom zápase o konečnú 15. priečku proti Portugalčankám, s ktorými sa stretli aj v základnej skupine a podľahli im 21:33. 


Výsledky - piatok - o 13. - 16. miesto (Sönderborg): 
Slovensko - Chorvátsko 25:27 (9:15) 
Zostava a góly SR: Janešíková, Kvasnicová, Csáková - Šichmanová 1, Klučková 1, Poórová, S. Nagyová, Tomášechová, Königová, Kišíková, Kostelná 3, Habánková 4/1, Olšovská 7, Bujnochová 6, Varjassiová, Sláviková 3 
pok. hody: 1/1 - 3/3, vylúčené: 1 - 1, rozhodovali: Pechová a Vágvölgyiová (obe Maď.), 50 divákov 

 
Darina Sveráková (trénerka junioriek SR): "Dnes bolo v našich silách uhrať priaznivejší výsledok. Podali sme zlepšený výkon, aj brankárka nás podržala v úvode. Škoda záveru prvého dejstva, keď nám Chorvátky ušli na rozdiel šiestich gólov. Potom nás stálo veľa námahy a síl doťahovať ich náskok. Podarilo sa nám znížiť rozdiel na jeden - dva góly a stále zostávalo do konca dosť času. Vyrovnať sme však už nedokázali. Dievčatá by si to za bojovnosť zaslúžili. Aj dnes sme stratili 20 lôpt, čo súperky využívali na kontry. Doplácali sme tiež na nekoncentrovanosť pri vracaní sa do obrany. V sobotu by sme chceli vrátiť Portugalčankám prehru z úvodu šampionátu a rozlúčiť sa víťazstvom." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL