Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Slovenky neúspešné aj na záver, obsadili 16. miesto


10.08.2013


Majstrovstvá Európy hádzanárok do 19 rokov v Dánsku: Slovensko - Portugalsko 22:24 (12:13)


Slovenské hádzanárske reprezentantky na turnaji majstrovstiev Európy hráčok do 19 rokov v Dánsku (1. - 11. 8. 2013) neuspeli ani v záverečnom vystúpení. V sobotňajšom stretnutí o 15. miesto podľahli v Sönderborgu Portugalčankám tesne 22:24 (12:13) a svojim súperkám neodplatili prehru zo základnej skupiny (21:33). Najlepšou hráčkou tímu junioriek SR bola tentoraz Veronika Habánková, autorka 5 gólov. Zverenky trénerskej dvojice Darina Sveráková - Peter Olšavský neokúsili na šampionáte chuť víťazstva a v konečnom poradí obsadili poslednú 16. priečku. 


Výsledky - sobota - o 15. miesto (Sönderborg): 
Slovensko - Portugalsko 22:24 (12:13) 
Zostava a góly SR: Janešíková, Kvasnicová, Csáková - Šichmanová 3, Klučková, Poórová, S. Nagyová 2, Tomášechová 1, Königová 4, Kišíková, Kostelná 1, Habánková 5, Olšovská 2, Bujnochová 1, Varjassiová, Sláviková 3 
pok. hody: 7/6 - 3/2, vylúčené: 3 - 5, rozhodovali: Boričič a Markovič (obaja Srb.), 50 divákov 


Darina Sveráková (trénerka junioriek SR): "Aj dnes sme mohli dosiahnuť lepší výsledok nebyť zbrklosti v koncovke. Nepremenili sme päť trhákov, jeden pokutový hod a opäť sme stratili dvadsať lôpt. Na konci prvého polčasu sme viedli o dva góly, ale napokon sme nekoncentrovanosťou umožnili súperkám ísť pred prestávkou do vedenia. V druhom dejstve sme sa doťahovali, v samom závere sme hrali v oslabení a už sa nám nepodarilo zvrátiť vývoj duelu. Samozrejme, mali sme iné predstavy o našom účinkovaní. Ja som verila, že dosiahneme aspoň dve víťazstvá. Dievčatá sa na vlastnej koži presvedčili, že nestačí hrať dvadsať minút, ale je treba odmakať naplno celý zápas. Vzhľadom na našu úzku základňu je však úspechom už to, že sme sa prebojovali na ME."


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL