Máj 2024
PUSŠPSN
6

W17 EHF Euro 2015

Olšavský asistentom Poloza v reprezentácii žien SR


21.08.2013


Dušan Poloz si vybral najbližších spolupracovníkov do realizačného tímu v reprezentácii hádzanárok Slovenska


Nový kormidelník hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska Dušan Poloz sa okrem klubových povinností v družstve českého šampióna DHK Baník Most venoval aj zostavovaniu svojho realizačného tímu. Mená jeho najbližších spolupracovníkov v národnom tíme SR sú už známe. Ako Poloz informoval agentúru SITA, v pondelok poslal na Slovenský zväz hádzanej (SZH) návrh s obsadením jednotlivých postov. Pozíciu asistenta kouča zaujme Peter Olšavský, trénerom brankárok a videoanalytikom bude Ján Lajčák. "Otázka vedúceho družstva, lekára, maséra a fyzioterapeuta zostáva ešte otvorená. Chceme to uzavrieť do konca augusta," doplnil informáciu generálny sekretár SZH Martin Simonides.


Pravou rukou Poloza bude bývalý hádzanársky reprezentant Peter Olšavský, ktorý od leta znovu pôsobí ako kormidelník HK Slávia Partizánske. V minulej sezóne viedol ŠKP Piccard Senec, predtým trénersky pôsobil v ŠKP Bratislava. Štyridsaťdvaročný kouč má skúsenosti aj s prácou v reprezentácii, keď doteraz trénoval s Darinou Sverákovu výber junioriek SR (16. na ME 2013 v Dánsku). 


"Prirodzene, bol som rád, keď si ma Poloz vybral. Nepovedal som hneď áno, potreboval som si to premyslieť a napokon som sa rozhodol jeho ponuku prijať. Pre každého trénera je to česť, ja nie som výnimkou. Nie je v živote veľa takýchto príležitostí. Je to pre mňa niečo nové a v každom prípade to znamená posun v kariére. Aj keď sme sa predtým dobre navzájom nepoznali, videl som jeho odvedenú prácu, ktorej výsledky hovoria za všetko. Myslím si, že si celkom dobre rozumieme. Som spokojný, že sa to takto vyvinulo a teším sa na túto robotu. Dúfam, že nám to bude spolu fungovať. Verím v úspešnú spoluprácu," povedal pre agentúru SITA Peter Olšavský. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL