Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

V Trenčíne svitá na lepšie časy, o rok možno opäť vo WHIL


23.08.2013


HK Štart Trenčín má znovu družstvo žien, predstaví sa v I. lige


HK Štart Trenčín po sezóne 2010/2011, v ktorej obsadil v konečnom poradí 11. priečku (5. miesto spomedzi tímov zo SR), zmizol z mapy účastníkov spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej žien (WHIL). Zdá sa, že pod hradom Matúša Čáka svitá na lepšie časy a na Považie by sa už onedlho mohli opäť vrátiť interligové zápasy. "Veríme, že sa tak stane. Snažíme sa a robíme, čo sa dá, aby sme sa k tomu dopracovali. Situácia sa zlepšila, aj spolupráca s mestom. V športovej hale máme teraz utvorené také podmienky, aby sme mohli fungovať," prezradil pre agentúru SITA pozitívnu správu prezident trenčianskeho klubu Ján Bakoš.


Pred dvoma rokmi bol dôvodom na nezaslanie prihlášky HK Štart do WHIL nedostatok finančných prostriedkov na splnenie požiadaviek prevádzkovateľa Mestkej športovej haly v Trenčíne. "Nemali sme vtedy kde hrávať. Presunuli sme sa na SOŠ obchodu a služieb na Jilemnického ulici, tamojšia hala však nespĺňala normy a výnimku od zväzu sme dostali len na mládežnícke družstvá. Vlani sme sa už vrátili do Mestskej športovej haly v Trenčíne, vtedy sa to však doriešilo až v auguste a už sme sa nestihli prihlásiť do súťaže," vysvetlil Bakoš dvojročnú absenciu ženskej hádzanej. 


Hádzanárky Trenčína figurujú v ročníku 2013/2014 medzi účastníkmi I. slovenskej ligy žien. "SZH nám vyšiel v ústrety. Na aktíve klubov sa schválilo, že bez toho, aby sme hrali II. ligu, ktorá by pre dievčatá nebola prínosom a stratili by na svojej výkonnosti, sa môžeme prihlásiť do I. ligy," pokračoval Bakoš a vyjadril sa aj ku konkurencii v prvoligovej súťaži: "Prím budú hrať juniorky Michaloviec s bratislavským Interom a UDHK Nitra. My rátame, že by sme sa v prvej sezóne mali pohybovať v lepšom strede tabuľky." 


Trénerkou družstva Štartu je odchovankyňa klubu Zdena Rajnohová, mama talentovanej slovenskej reprezentantky Moniky Rajnohovej pôsobiacej v DHC Slavia Praha. V kádri má okrem dorasteniek aj hráčky so skúsenosťami z WHIL ako Annamária Birkušová, Petra Ďuržová či Monika Pojezdálová. 


"Bolo by dobré, keby opäť ožila hádzaná na Považí. V našich ambíciách je návrat do WHIL. V súčasnosti sa nedá ohľadom financií nič vopred predpovedať, ale podľa prísľubov by sa tak mohlo stať už o rok. Uvidíme, ako sa bude ďalej vyvíjať ekonomická situácia. Ak priaznivo a dovolí nám to, chceli by sme sa do interligy prihlásiť už o rok," dodal na záver svoje želanie Ján Bakoš. 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL