Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenky po prehre so Španielkami len o 15. miesto


23.08.2013


ME v hádzanej hráčok do 17 rokov v Poľsku - piatkový výsledok: Slovensko - Španielsko 22:29 (11:14)


Slovenské kadetské reprezentantky budú na majstrovstvách Európy hádzanárok do 17 rokov v Poľsku (15. - 25. 8. 2013) bojovať len o predposlednú 15. priečku. Zverenky trénera Slavomíra Vargu nestačili v piatkovom súboji o 13. - 16. miesto v Gdansku na hráčky Španielska, s ktorými prehrali 22:29 (11:14). Ak nechcú mladé Slovenky uzatvárať konečné poradie šampionátu, musia zvíťaziť vo svojom záverečnom vystúpení, ktoré absolvujú v sobotu 24. augusta od 13.00 h. Súperom kadetiek SR bude zdolaný z duelu Poľsko - Česko.


Výsledok - piatok - o 13. - 16. miesto (Gdansk): 
Slovensko - Španielsko 22:29 (11:14) 
Zostava a góly SR: Ďuricová, Ferenčíková, Hanzalíková - Pošiváková, Kocaníková, Szabó 3, Šumberová, Gajdošová 2, Pastorková, Majerníková, Kapsová, Žákovská, Blehová 6, Juríková, Simič 5, Gajdošíková 6 
Pok. hody: 6/3 - 4/3, vylúčené: 4 - 1, rozhodovali: Zendali a Riello (obaja Tal.), 200 divákov 

Španielky si počas celého zápasu udržiavali mierny náskok, ktorý sa Slovenkám nepodarilo vyrovnať. Necelých desať minút pred koncom prehrávali o 2 góly, ale opäť zbabrali koncovku, keď pozahadzovali čisté šance vrátane troch pokutových hodov. Slovenské družstvo nepodržali ani brankárky, a tak sa napokon tešili zo sedemgólového víťazstva bojovnejšie Španielky.


Slavomír Varga (tréner SR "17"): "Bol to zdolateľný súper, no to by muselo zabrať viac hráčok ako tri - štyri. V priebehu duelu sme nasadili do hry aj Martinu Blehovú, ktorá po trojzápasovej pauze ešte nebola celkom fit, ale bola našou najlepšou hráčkou. Darilo sa aj Soni Simičovej, bojovníčke Katke Szabóovej a polčas aj Táni Gajdošíkovej. A to je na víťazstvo v stretnutí na ME málo. V rozhodujúcich fázach zápasu prestávame hrať disciplinovane, zlyhávame v koncovke a okrem súboja s Maďarskom nám ešte poriadne nezachytali ani brankárky. Súperi sú jednoducho lepší a nám nezostáva nič iné, len zabojovať v poslednom vystúpení s domácim Poľskom." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL