Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slovenky prehrali s Poľkami a skončili 16.


24.08.2013


ME v hádzanej hráčok do 17 rokov v Poľsku - sobotňajší výsledok: Slovensko - Poľsko 24:26 (10:14)


Slovenské kadetské reprezentantky obsadili na majstrovstvách Európy hádzanárok do 17 rokov v Poľsku (15. - 25. 8. 2013) poslednú 16. priečku. Zverenky trénera Slavomíra Vargu neuspeli vo svojom záverečnom vystúpení, keď v sobotu popoludní podľahli v Gdansku v stretnutí konečné 15. miesto domácim Poľkám 24:26 (10:14). Mladé Slovenky zo siedmich odohraných duelov na šampionáte zvíťazili v jedinom - ešte v základnej skupine nad maďarskými rovesníčkami. Kadetky SR dosiahli na ME 2013 rovnaké umiestnenie ako ich juniorské reprezentačné kolegyne na nedávnom kontinentálnom šampionáte v Dánsku, ktoré tiež uzatvárali poradie účastníkov.


Výsledok - sobota - o 15. miesto (Gdansk): 
Slovensko - Poľsko 24:26 (10:14)
Zostava a góly SR: Ďuricová, Ferenčíková, Hanzalíková - Pošiváková 2, Kocaníková, Szabó 4, Šumberová, Gajdošová 1, Pastorková 1, Majerníková, Kapsová 4, Žákovská 4, Blehová 1, Juríková 1, Simič 6, Gajdošíková 
Pok. hody: 2/2 - 2/2, vylúčené: 2 - 3 , rozhodovali: Vranesová a Wenningerová (obe Rak.), 500 divákov


Slavomír Varga (tréner SR "17"): "Hlboko som sa mýlil, keď som pred odchodom na šampionát vyhlásil, že všetkých šestnásť hráčok si nomináciu na ME zaslúžilo. S výnimkou kvarteta Szabó, Simič, Blehová, Kocaníková a v záverečnom zápase tiež mladučkej Hanzalíkovej, nepodali výkony, ktoré sa od nich očakávali. Niektoré dokonca neprejavili ani primárnu bojovnosť a obetavosť. Žiaľ, lepšie momentálne na Slovensku v tejto kategórii s výnimkou zranených Šutranovej, Velčickej a Ráckovej nemáme, navyše, ako sme si ich vychovali, tak aj hrajú. Vôbec nedocenili vážnosť podujatia, na aké sa už v živote nemusia dostať a svojimi výkonmi v posledných troch zápasoch zmazali veľmi dobrý dojem z duelov s Maďarskom, Ruskom a v prvom polčase so Švédskom (obaja finalisti ME, pozn.) a značne dehonestovali úsilie realizačného tímu, ktorý sa im snažil dať to najlepšie."


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL